Eiropas lietu komisija: jāsaglabā Latvijas Radio korespondenta punkts Briselē

(11.05.2011.)

Saeimas Eiropas lietu komisija aicina atbildīgās institūcijas rast nepieciešamo finansējumu, lai netiktu slēgts Latvijas Radio Briseles korespondenta punkts un Latvijas iedzīvotāji nezaudētu iespēju saņemt nepastarpinātu informāciju par Eiropas Savienības (ES) aktualitātēm no vienīgā Briselē pastāvīgi strādājošā mūsu valsts žurnālista.

Savā 5.maija sēdē, tiekoties ar sociālo partneru organizācijām, Eiropas lietu komisijas deputāti pauda satraukumu par izskanējušo informāciju, ka Latvijas Radio Briseles korespondenta punkts varētu tikt slēgts.

Tādēļ komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis nosūtījis vēstuli Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei, aicinot nodrošināt, lai sabiedriskajā pasūtījumā būtu paredzēta iespēja iedzīvotājiem iegūt nepastarpinātu informāciju par ES aktualitātēm un pieņemtajiem lēmumiem.

„Patlaban vienīgā pastāvīgi Briselē strādājošā Latvijas žurnāliste ir Latvijas Radio korespondente Ina Strazdiņa. Bez šī Briseles korespondenta punkta daļa Latvijas sabiedrības zaudēs iespēju piekļūt nepastarpinātai informācijai par norisēm Eiropas Savienības institūcijās. Tas ir īpaši nozīmīgi, Latvijai gatavojoties Eiropas Savienības prezidentūrai 2015.gadā,” teikts I.Lieģa vēstulē Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt