Saeimas komisija konceptuāli atbalsta ieceri nodrošināt bērnudārzu bērniem jau no pusotra gada vecuma

(10.05.2011.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien, 10.maijā, atbalstīja ieceri visiem bērniem no pusotra gada vecuma nodrošināt iespēju apmeklēt bērnudārzu.

„Šodien, uzklausot visas iesaistītās puses, vienojāmies strādāt pie tā, lai visiem vecākiem būtu nodrošināta vienlīdzīga iespēja savus bērnus vest uz bērnudārzu jau no pusotra gada vecuma, turklāt neatkarīgi no tā, vai bērnudārzs ir valsts vai pašvaldības dibināts, vai arī tas ir privāts,” akcentē Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete.

Lai šo ieceri īstenotu, vēl nepieciešami detalizēti finansiāli aprēķini, kā arī grozījumi vairākos normatīvajos aktos, tostarp Izglītības likumā, uzsver komisijas priekšsēdētāja. Komisija galīgo lēmumu par priekšlikumiem, kas iesniegti uz otro lasījumu grozījumiem Vispārējās izglītības likumā, šodien vēl nepieņēma.

Šodienas sēdē Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sekretāre Inguna Rībena pauda viedokli, ka šis būtu ļoti nozīmīgs solis patlaban aktuālā demogrāfijas jautājuma risināšanā un ka šādu ieceri var īstenot, neprasot papildu finansējumu, bet gan pārskatot pieejamo.

Deputāti vienojās, ka Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību mēneša laikā sagatavos pārskatu par nepieciešamajām izmaiņām likumos un citā normatīvajā regulējumā, kā arī par iespējamo finansējuma modeli.


 Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt