Šogad Saeimu ekskursijās apmeklējuši jau vairāk nekā 1800 cilvēku

(21.04.2011.)

Kopš gada sākuma nepilnos četros mēnešos Saeimas namu ekskursijās apmeklējuši jau vairāk nekā 1800 cilvēku, lielākoties skolu jaunieši un viesi no ārvalstīm, visvairāk no Zviedrijas un Vācijas.

Saeimas namu var apmeklēt ekskursijās, tām piesakoties gan individuāli, gan grupās. Apmeklējuma laikā interesenti var iepazīt gan Saeimas nama vēsturi, gan aplūkot Saeimas sēžu zāli un citas telpas, kurās notiek konferences, sanāksmes un tiek uzņemti ārvalstu viesi. Piesakoties ekskursijām ceturtdienās, viesi var vērot deputātu darbu Saeimas sēdē.

Patlaban apmeklētājiem ir iespēja aplūkot arī vairākas izstādes. Parlamentā apskatāma fotoizstāde, kurā iemūžināti mirkļi pēc 4.maija svinīgajām Saeimas sēdēm, sākot no Augstākās padomes laikiem līdz 9.Saeimai. Fotogrāfijās redzami tā laika Saeimas deputāti un Augstākās Padomes deputāti, kuri 1990.gadā balsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu. Savukārt Saeimas bibliotēkā aplūkojama barikāžu 20.gadadienai veltīta izstāde, kas stāsta par laika posmu no barikāžu izveidošanas 1991.gada janvāra līdz 21.augustam, kad tika pieņemts konstitucionālais likums „Par Latvijas Republikas valstisko statusu”.

Ekskursijām Saeimā var pieteikties pa tālruni 67087535 vai, sūtot pieteikumu uz e-pastu ekskursijas@saeima.lv. Ekskursijas ir bezmaksas un notiek darba dienās no plkst.9.00 līdz 16.30 gida pavadībā latviešu un angļu valodā. Plašāk parlamenta mājaslapas www.saeima.lv sadaļā „Ekskursijas Saeimā”.

Saeimas nama arhitektūra un interjers aplūkojams arī virtuālajā ekskursijā, kas pieejama parlamenta interneta mājaslapā. Virtuālajā ekskursijā ir arī 360° panorāmas attēli no Saeimas sēžu zāles un Lielajām marmora kāpnēm.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā