Saeimas komisija konceptuāli atbalsta 2011.gada valsts budžeta grozījumus

(06.04.2011.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti trešdien, 6.aprīlī, ar balsu vairākumu konceptuāli atbalstīja 2011.gada valsts budžeta grozījumus un nolēma tos virzīt izskatīšanai Saeimā pirmajā lasījumā.

Ar grozījumiem plānots par 6,8 miljoniem latu samazināt valsts budžeta izdevumus, paredzot mazāku finansējumu Ministru kabinetam, ministrijām un citām valsts pārvaldes iestādēm, kā arī mērķdotācijām pašvaldībām. Savukārt budžeta ieņēmumus plānots palielināt par 21,2 miljoniem latu.

Valsts budžeta grozījumi paredz virkni izmaiņu nodokļu likumos, tostarp nosakot, ka ar 1.jūliju dabasgāzei tiks piemērota pievienotās vērtības nodokļa standartlikme.

Akcīzes nodoklis cigaretēm tiks paaugstināts līdz 52 latiem par 1000 cigaretēm un smēķējamai tabakai - līdz 34 latiem par vienu kilogramu. Savukārt akcīzes nodokļa likme stiprajam alkoholam ar šī gada 1.jūniju tiks paaugstināta līdz 940 latiem par 100 litriem absolūtā spirta.

Grozījumi veikti arī attiecībā uz azartspēļu nodokli, nosakot lielākas nodokļu likmes dažādām azartspēlēm, tostarp ruletēm, kāršu spēlēm, kauliņu spēlēm, mehāniskajiem automātiem. Savukārt akcīzes nodokli degvielai plānots paaugstināt par 2 santīmiem par litru.

Budžeta grozījumus pirmajā lasījumā Saeima varētu skatīt 7.aprīlī, prognozē Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī