Saeimas komisija tiksies ar Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju

(04.04.2011.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti otrdien, 5.aprīlī, tiksies ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju Arni Cimdaru, lai pārrunātu līdzšinējo komisijas darbu vēlēšanu organizēšanā un plānotos uzdevumus nākamajiem četriem gadiem.

Komisijas sēdē plānots atskatīties uz CVK paveikto, rīkojot un administrējot 2009.gada pašvaldību vēlēšanas un Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kā arī pērn notikušās 10.Saeimas vēlēšanas. Tāpat plānots apspriest CVK darbu, rīkojot parakstu vākšanu un organizējot tautas nobalsošanu par grozījumiem pensiju likumā un Satversmē 2008.gadā un Nacionālās drošības likumā un Valsts drošības iestāžu likumā 2007.gadā.

Deputāti ar Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju iecerējuši pārrunāt arī balsošanas norisi, balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirkņos un rezultātu apkopošanu, kā arī to, kādi pilnveidojumi nepieciešami, lai uzlabotu vēlēšanu administrēšanu.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ar A.Cimdaru tiksies otrdien, 5.aprīlī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 308.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt