Saeimas deputāti piedalās NATO PA komiteju sanāksmē

(21.02.2011.)

NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Latvijas delegācijas vadītājs Imants Lieģis un delegācijas vadītāja vietnieks Dzintars Rasnačs no 19. līdz 22.februārim Beļģijas galvaspilsētā Briselē piedalās NATO PA triju komiteju kopējā sēdē.

Viens no NATO PA Politiskās komitejas, Aizsardzības un drošības komitejas un Ekonomikas un drošības komitejas tikšanās dienaskārtības centrālajiem jautājumiem ir Ziemeļatlantijas līguma alianses attiecības ar Krieviju, it īpaši iespējamā sadarbība pretraķešu aizsardzības sistēmu izstrādē, informē I.Lieģis.

„Tas joprojām ir ļoti sarežģīts jautājums, par kuru parlamentārieši aktīvi debatē. NATO sadarbība ar Krieviju par pretraķešu sistēmu attīstību iekļaujas ASV un Krievijas uzsāktajā pārstartēšanas politikā. Vienlaikus mūsu valstij būtiski, lai tas nekādā veidā neietekmētu NATO spēju autonomi pieņemt lēmumus,” pauž Latvijas delegācijas vadītājs.
  
Tāpat komiteju sēdes uzmanības lokā ir aktuālā situācija Afganistānā, kur NATO vada miera uzturēšanas misiju, kā arī ar NATO Lisabonas samita pieņemto lēmumu īstenošanu saistīti jautājumi. 

NATO Parlamentārā Asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā