Saeimas komisija iestājas par ES ciešāku sadarbību ar NATO

(01.12.2010.)

Saeimas Eiropas lietu komisija aicina Latvijas pārstāvjus gaidāmajā Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padomē paust atbalstu ES sadarbībai pretterorisma jautājumos ar NATO.

Trešdien, 1.decembrī, izskatot Latvijas nacionālo pozīciju par Pretterorisma stratēģijas īstenošanu, pēc Eiropas lietu komisijas ierosinājuma tā tika papildināta ar nepieciešamību ES pretterorisma jautājumos ciešāk sadarboties ar NATO.

„Ciešāka sadarbība pretterorisma un citos drošības jautājumos starp Eiropas Savienību un NATO ir Latvijas interesēs,” uzsver komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis. Viņš norāda, ka cīņa ar terorismu, tostarp, informācijas tehnoloģiju jomā, ir aktuāla gan ES, gan Ziemeļatlantijas līguma organizācijai. Līdz ar to šajos jautājumos nepieciešams pēc iespējas vairāk koordinēt abu Latvijai nozīmīgo starptautisko organizāciju darbību, atzīmē I.Lieģis.

Deputāti noskaidroja, ka ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomē, kas 2. un 3.decembrī notiks Briselē, plānotas diskusijas par ES Pretterorisma stratēģijas īstenošanu. Dalībvalstu ministri pārrunās jautājumus, kas saistīti ar transporta un informācijas tehnoloģiju drošību, terorisma apkarošanas ārējās dimensijas stiprināšanu un teroristu pārvietošanās ierobežošanu.      


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde