Saeimā strādās Tiesu politikas apakškomisija

(16.11.2010.)

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 16.novembrī, nolēma izveidot Tiesu politikas apakškomisiju.

Tajā strādās Juridiskās komisijas deputāti Solvita Āboltiņa (Vienotība), Valērijs Agešins (SC), Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), Ingmārs Čaklais (Vienotība), Ilma Čepāne (Vienotība), Gundars Daudze (ZZS) un Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne pieļāva, ka viens no pirmajiem apakškomisijas darba kārtības jautājumiem varētu būt tieslietu sistēmā strādājošo atalgojuma iekļaušana vienotajā atalgojuma sistēmā. Tiesnešu un prokuroru algas jau 9.Saeimas noslēgumā bija viena no aktualitātēm Juridiskās komisijas izveidotajai apakškomisijai darbam ar Tiesu iekārtas likumu.

Plānots, ka apakškomisija uz pirmo sēdi sanāks nākamnedēļ, kad arī varētu ievēlēt tās vadību.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli darbu sagatavošanai vai sevišķu uzdevumu veikšanai komisija var ievēlēt no saviem locekļiem ne vairāk kā divas apakškomisijas. Apakškomisijas sastāvā var iekļaut arī deputātus, kas nav attiecīgās komisijas locekļi, ja viņi tam piekrīt.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt