Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas apsveikums Lāčplēša dienā

(10.11.2010.)

11.novembris, Lāčplēša diena, Latvijā ir diena, kad pieminam mūsu nacionālos varoņus. Diena, kad pieminam latviešu karavīrus, kuri lēja savas asinis, ziedoja savas dzīvības Brīvības cīņās un uzvarēja Latvijai naidīgu pārspēku.
 
Toreiz, pirms vairāk nekā 90 gadiem, latvieši paveica neiespējamo – cīņā pret daudz labāk bruņoto un skaitliski lielāko avantūriskā krievu kņaza Bermonta karaspēku Latvijas armijas kareivji sīvās cīņās guva uzvaru un padzina agresorus no Latvijas. Toreiz latvieši noticēja idejai par kopīgu valsti, cīnījās un uzvarēja.

11.novembrī, pieminot Latvijas brīvības cīnītājus, aicinu ikvienu Latvijas iedzīvotāju kaut uz mirkli apstāties savās ikdienas gaitās un padomāt par Latviju kā savu valsti, kuras dēļ pirms 90 gadiem mūsu vectēvi bija gatavi atdot dzīvības.

Aicinu šajā dienā pieminēt visu laiku Latvijas varoņus – no senseniem laikiem līdz pat mūsdienām, pieminot arī tos karavīrus, kuri lējuši asinis starptautiskajās militārajās misijās.

Aizdedzot sveces, aizdomāsimies par mūsu vēsturi, domāsim gaišas domas par mūsu nākotni, par mūsu cilvēkiem Latvijā un plašajā pasaulē!


Dievs, svētī Latviju!

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā