Juridiskās komisijas priekšsēdētāja amatā ievēlēta Ilma Čepāne

(08.11.2010.)

Saeimas Juridisko komisiju vadīs Ilma Čepāne, šodien komisijas pirmajā sēdē nolēma komisijas locekļi. Viņas kandidatūru šajā amatā vienbalsīgi atbalstīja visi klātesošie deputāti.

Ilma Čepāne Saeimā ievēlēta no apvienības „Vienotība” saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā.

I.Čepāne Juridiskajā komisijā strādājusi arī iepriekšējā Saeimas sasaukuma laikā. Tāpat bijusi deputāte Pieprasījumu komisijā, Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, kā arī Speciālā komisijā grozījumu sagatavošanai Saeimas kārtības rullī un citos ar šiem grozījumiem saistītajos likumos. Deputāte 9.Saeimā strādāja arī trīs apakškomisijās – Mājokļa jautājumu apakškomisijā, apakškomisijā darbam ar Tiesu iekārtas likumu, kā arī apakškomisijā Latvijas Republikas Satversmes grozījumu izstrādei.

Par komisijas priekšsēdētājas biedru šodien ievēlēts Valērijs Agešins (SC), bet par komisijas sekretāru – Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK).  

Komisijā strādās arī Solvita Āboltiņa (Vienotība), Andis Caunītis (Vienotība), Ingmārs Čaklais (Vienotība), Gundars Daudze (ZZS), Aleksandrs Jakimovs (SC), Dana Reizniece (ZZS), Laimis Šāvējs (ZZS), Inese Šlesere (PLL) un Jānis Urbanovičs (SC).

Juridiskās komisijas ziņā ir tieslietu jomas likumprojektu sagatavošana izskatīšanai Saeimā. Tie ir likumi, kas reglamentē tiesu sistēmas darbu, regulē materiālās un procesuālās tiesību normas, nosaka tiesu izpildītāju, notāru un advokātu darbību, reglamentē maksātnespējas procesu. Komisijas kompetencē ir lemt arī par izmaiņām vēlēšanu likumos. Tāpat komisija vērtē piedāvātās izmaiņas Saeimas kārtības rullī un valsts pamatlikumā – Satversmē, kā arī pirms Saeimas balsojuma lemj par valsts kontroliera, tiesnešu un citu ar tieslietu sistēmu saistītu amatpersonu iecelšanu, apstiprināšanu un atbrīvošanu no amata.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde