Tautsaimniecības komisiju vadīs Andris Bērziņš (ZZS/Vidzeme)

(08.11.2010.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti pirmdien, 8.novembrī, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Andri Bērziņu, kurš 10.Saeimā ievēlēts Vidzemes vēlēšanu apgabalā no Zaļo uz Zemnieku savienības saraksta.

Par A.Bērziņa kandidatūru šajā amatā balsoja 12 deputāti, neviens deputāts nebalsoja pret un neviens neatturējās.

„Komisijas sastāvs ir stiprs, lai risinātu visus tautsaimniecībai nepieciešamos jautājumus, un komisijas darbā tiks veicināta cieša sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām,” uzsvēra A.Bērziņš.
 
Latvijas Republikas Augstākās Padomes laikā A.Bērziņš strādājis Ekonomikas komisijā. 10.Saeimā viņš strādās arī Pieprasījumu komisijā.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēts Arvils Ašeradens (Vienotība), savukārt par sekretāru - Jānis Tutins (SC). Komisijā tāpat strādās Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), Jānis Klaužs (ZZS), Ingmārs Līdaka (ZZS), Klāvs Olšteins (Vienotība), Dmitrijs Rodionovs (SC), Artūrs Rubiks (SC), Aleksandrs Sakovskis (SC), Edvards Smiltēns (Vienotība), Ainārs Šlesers (PLL) un Dzintars Zaķis (Vienotība).

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija strādā ar uzņēmējdarbību, lauksaimniecību, vidi un reģionālo politiku saistītiem likumprojektiem. Komisijas pārziņā ir arī enerģētikas sektors, privatizācija un zemes reformas pabeigšana. Komisijas darba sastāvdaļa ir Ekonomikas ministrijas, Satiksmes ministrijas, Zemkopības ministrijas, Vides ministrijas un citu šajās nozarēs strādājošo valsts iestāžu darba pārraudzība.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt