Frakciju viedokļi 2024. gada 23. maijā

(23.05.2024.)

 

Frakciju viedokļi

2024. gada 23. maijā

 

Vadītāja. Sveicināti, cienījamie radioklausītāji! Ir noslēgušās Saeimas sēdes, un jūs klausāties raidījumu “Frakciju viedokļi”.

Deputāti jums pastāstīs par šodienas sēdēs skatītajiem jautājumiem un pieņemtajiem lēmumiem.

Pirmajam vārds frakcijas LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ deputātam Edmundam Zivtiņam. Lūdzu!

 

E. Zivtiņš (LPV).

Paldies par doto iespēju.

Labdien, cienījamie radioklausītāji! Šodien bija gara un spraiga sēde... mēs šodien apvienojām divas sēdes. No iepriekšējās sēdes saistībā ar ekonomiskajām debatēm uz šodienu tika pārcelti visi jautājumi.

Runājot par šīm abām sēdēm, gribu izcelt vienu vienīgu jautājumu, kas mūsu, partijas LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ, skatījumā, ir ļoti svarīgs no demokrātijas viedokļa, no valstiskuma, no uzticības viedokļa, cilvēku uzticības politikai viedokļa, proti, tas ir šodien skatītais jautājums par Rēzeknes domes atlaišanu.

Manā skatījumā un partijas LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ skatījumā, domes atlaišana nedrīkst būt pašmērķis, tai ir jābūt strikti reglamentētai, un, ja ir nopietni pārkāpumi, tad Saeima drīkst atlaist tikai un vienīgi par šādiem nopietniem pārkāpumiem.

Jāatzīst, ka šis nav Rēzeknes gadījums, jo Rēzeknē visi iespējamie pārkāpumi tika novērsti. Šobrīd Rēzeknes dome ir lemtspējīga, pašvaldībā tiek nodrošināti visi nepieciešamie pakalpojumi, un administratora iecelšana šādā gadījumā tiešā mērā ierobežo pašvaldības iedzīvotāju demokrātiskās tiesības uz pašnoteikšanos. Mūsu skatījumā, šis ir negodīgs, politiski koruptīvs darījums, kurš saistīts ar to (kā mēs dzirdējām, ko savā ziņojumā lasīja Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre), ka problēma esot tanī, ka Bartaševiča kungs jau 15 gadus vada Rēzeknes domi, tā esot tā lielākā problēma. Uz to mēs arī saņēmām... jautājumus un sapratām, ka tas viss ir angažēts. Problēmas bija ne tikai Rēzeknes domē, turklāt Rēzeknes dome šīs problēmas novērsa, bet šobrīd problēmas ir Talsos, Gulbenē, Valmierā – ierosinātas krimināllietas.

Manās rokās bija nonākusi viena interesanta vēstule. Uzreiz pateikšu, šī vēstule ir izsūtīta finanšu ministram un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram jau pagājušā gada novembrī. Reakcijas absolūti nekādas, kaut arī šeit, es domāju, būtu jānosūta policijai kriminālizmeklēšanai vai vismaz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam. Es uzskaitīšu, kādi pārkāpumi no deputātu puses ir konstatēti Jēkabpils novadā.

Arī Jēkabpils novada pašvaldība budžetā nebija ieplānojusi visu finansējumu, piemēram, finansējumu autobusu parkam, samaksu par elektrības pakalpojumiem un citus.

Otrais. Slēdz līgumus par darbiem, kam nav finansējuma vai budžetā ir nepietiekams finansējums, piemēram, ēkas nojaukšana Jēkabpilī, Brīvības ielā 118, un Jēkabpilī, Kazarmu ielā 11... un tā tālāk. Tika noslēgts līgums par vairāk nekā 300 tūkstošiem eiro bez finansējuma Jēkabpils tautas nama aprīkošanai.

Trešais. Laikā netiek atbildēts vai vispār netiek atbildēts uz iedzīvotāju un deputātu jautājumiem. Starp sēdēm tiek mainīta pieņemto lēmumu būtība. Pašreizējie Jēkabpils novada domes deputāti divu gadu laikā ir uzvarējuši
80 procentos iepirkumu par summu virs 36 miljoniem eiro.

Pārkāpumi identiski Rēzeknes pārkāpumiem, tikai diemžēl Rēzekni pārvalda “nepareizā” partija. Kā šodien tika minēts, viņi ir prokremliski, un tur, kur ir prokremliskie, visur ir problēmas ar korupciju. Mūsu skatījumā, šis ir politiskās korupcijas tīrākais piemērs. Šī Pandoras lāde ir atvērta. Tagad sanāk tā: tie, kas ir pie varas, varēs mierīgi, pamatojoties uz šādiem izteikumiem Tieslietu ministrijas parlamentārās sekretāres ziņojumā, samainīt tikai vietām nosaukumus un atlaist šīs pašvaldības. Faktiski mēs tuvojamies kaut kādai Baltkrievijai. Iecelsim gubernatorus, priekš kam mums vajadzīgas demokrātiskas vēlēšanas!

Mēs esam ļoti neapmierināti ar to. Mēs neatbalstām šāda veida... Mēs esam par to, lai tauta pati lemj par savu mēru un partijām, kas viņus pārvalda.

Paldies.

 

Vadītāja. Paldies deputātam Edmundam Zivtiņam.

Nākamā runās frakcijas PROGRESĪVIE deputāte Leila Rasima. Lūdzu!

 

L. Rasima (PRO).

Labdien visiem klausītājiem, arī tiem, kas skatās tiešraidē! Vasali Latgolā, jo sevišķi Rēzeknē!

Nepiekritīšu iepriekšējam runātājam par to, ka Rēzeknē viss ir tāpat kā citās pašvaldībās, kur arī, protams, ir grūtības un pārkāpumi, nav tikai vienā, bet Rēzeknes gadījums patiešām ir absolūti citādāks nekā citur Latvijā. Šodienas lēmums, ka mēs konceptuāli atbalstījām pirmajā lasījumā, ka mēs atlaižam Rēzeknes domi, ka mēs ņemam vērā visus pārkāpumus, kas ir bijuši, to ilglaicīgo vēlmi izvairīties no sēdēm, nenākt uz sēdēm, ņemt aizdomīgas slimības lapas, tajā pašā laikā nākamajā, aiznākamajā dienā nākot gan uz basketbola spēlēm pildīt savus trenera amata pienākumus, gan uz svinīgajiem pasākumiem valsts svētkos... Tas viss parādīja nihilistisko attieksmi, parādīja arī to, ka šim spēkam nav vēlmes strādāt rēzekniešu labā.

Vēlos atgādināt, cik daudz dažādu pārkāpumu tika atklāti Valsts kontroles revīzijā, cik liela sadaļa netika iekļauta 2023. gada budžetā – vismaz 8,68 miljonu apmērā nebija iekļauti izdevumi, kuriem bija jābūt paredzētiem... ka nebija uzrādītas visas parādsaistības 13,7 miljonu apmērā... iespējams, tādēļ, ka tiem datiem nevarēja piekļūt Valsts kontrole. Arī tas, kas mums Rēzeknē bija ar dārgajiem elektortarifiem – tie bija sadārdzināti divkārši, lai dabūtu lielāku atbalstu no valsts puses, un diemžēl iedzīvotāji tajā procesā cieta.

Šodienas balsojums ir par to, ka mēs vēlamies, lai šādi pārkāpumi vairs neatkārtotos nevienā Latvijas pašvaldībā. Uzskatām, ka mums ir jāiet tālāk un jāizvērtē, protams, visi juridiskie riski, kas ir uzskaitīti, tie jāizdiskutē komisijās. Man ir prieks par šodienas balsojumu – ka mēs esam nobalsojuši “par” Rēzeknes domes atlaišanu.

Vēlos minēt likumprojektu, par ko mēs arī šodien balsojām, – “Grozījumi Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā”. Ir tā, ka šie iniciētie grozījumi – ka mums būtu jāaizliedz debates krievu valodā – patiesībā nav par to, kādā valodā jābūt debatēm medijos, bet par to, kā mēs Latvijā šādus procesus virzām, vai mēs pieļaujam to, ka politiķi 21 dienu pirms vēlēšanām vēlas mainīt priekšvēlēšanu noteikumus. Šo mēs redzam kā draudu – lielu draudu! – mūsu demokrātijai, mediju neatkarībai. Tādēļ mēs šo likumprojektu nevarējām atbalstīt. Arī vakardien Dombura raidījumā... kas skatījās LTV raidījumu... minēja: debates nav tas pats, kas aģitācija, šīs lietas nedrīkst jaukt.

Vēlos īsi atsaukties uz to, ko mēs iniciējām – par seksuālo uzmākšanos. Mēs vēlamies panākt, ka tā būtu administratīvi sodāma rīcība, jo pašlaik Latvijā diemžēl ir tā, ka daudzas lietas, kuras vēlamies izskaust, lai nebūtu tālāku seksuālās vardarbības izpausmju, īsti nevaram izdarīt. Par mazāk nozīmīgiem pāridarījumiem, piemēram, kādu uzmācīgu atkailinātu bilžu sūtīšanu... vai tie gadījumi, kad taksists ir parādījis savu dzimumlocekli, atkailinājies taksī... tie pastāv, bet ne vienmēr tie ir tik nopietni, lai piemērotu kriminālatbildību. Tādēļ mēs virzām uz to, ka tiem būtu jābūt administratīvi sodāmiem. Manuprāt, mēs gūsim atbalstu arī no citiem spēkiem.

Pēdējā lieta – vēl šodien izskanēja... bija pieprasījums mūsu satiksmes ministram Briškenam par to, ka autobusu pārvadājumos netiekot piemērotas atlaides visām tām grupām, kurām šīs atlaides būtu jāpiemēro. Tā nav patiesība, pārvadātāji ir apliecinājuši, ka viņi šīs atlaides jau piemēro. Eiropas Savienības Tiesas spriedums uzliek par pienākumu piešķirt kompensācijas uzņēmumiem par braukšanas maksas samazinājumu, savukārt valsts no savas puses pēc tam šos samazinājumus sedz. Jāpiemin, ka šī nav vienīgā reize, kad “Nacionālā apvienība” nepārzina nozares aktualitātes un izplata maldinošu informāciju. Tādēļ es vēlējos izskaidrot tiem, kas klausījās sēdi, ka tas, kas šodien sēdē izskanēja, nav patiesība.

Paldies, un jauku vakaru visiem!

 

Vadītāja. Paldies deputātei Leilai Rasimai. 

Vārds frakcijas JAUNĀ VIENOTĪBA deputātam Gatim Liepiņam. Lūdzu!

 

G. Liepiņš (JV).

Labvakar, godātie radioklausītāji! Šodien tika aizvadītas divas sēdes ar ļoti daudziem darba kārtības jautājumiem. JAUNĀ VIENOTĪBA vēlas akcentēt trīs no tiem.

Pirmais noteikti būtu, ka konceptuāli ir atbalstīta Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes atlaišana. Prokremliski orientētā vairākuma kontrolētā dome tiks atlaista par smagiem finanšu pārkāpumiem. Plānots, ka domes vietā darbosies pagaidu administrācija līdz brīdim, kad uz pirmo sēdi sanāks nākamajās kārtējās pašvaldību vēlēšanās ievēlētā Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības dome.

Otrais būtiskais jautājums ir likumprojekts “Grozījumi Pacientu tiesību likumā” otrajā lasījumā. Paredzēts, ka pacienti vairs nedrīkstēs no ārstiem un citiem mediķiem pieprasīt saziņu krievu valodā un citās svešvalodās. Pacientiem, kuri nesazinās valsts valodā vai to nepārvalda, pašiem būs jānodrošina saziņa ar ārstu, izmantojot tulka vai citas personas starpniecību. Šajā likumprojektā ir arī citi apjomīgi grozījumi, kas būtiski stiprinās pacientu tiesības.

Trešais jautājums ir ļoti aktuāls. Šodien konceptuāli atbalstījām iesniegto likumprojektu “Grozījumi Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā”. Apzināmies, ka šie grozījumi ir ļoti diskutabli, tomēr ir jābūt diskusijai par to, ka priekšvēlēšanu debatēm jānotiek latviešu valodā. Jautājums par debatēm krievu valodā ir saasinājies tik tālu, ka ir nepieciešama cieņpilna un profesionāla diskusija atbildīgajā parlamenta komisijā, kas pēc būtības nav iespējama bez formālas likuma atvēršanas. Dažādām pusēm savstarpēji apsaukājoties sociālajos tīklos, piketos uz ielām un ziņu raidījumos, mēs nenonāksim pie kāda jēgpilna risinājuma. Šādus likumus pieņem trijos lasījumos un nopietnās diskusijās, iesaistot visas puses. Ļoti bieži komisijā, diskutējot ar juristiem un nozari, secina, ka likuma grozījumi nepieciešami pavisam citā likumā, un likumprojektu noraida, nevirzot tālākai izskatīšanai.

Sabiedrisko mediju redakcionālā neatkarība ir viens no demokrātiskas valsts priekšnoteikumiem, un tā ir jāsargā. Vienlaikus demokrātiskās valstīs politiskajām partijām ir tiesības un, es pat teiktu, pienākums paust savu pozīciju sabiedrībā aktuālos un nozīmīgos jautājumos, un tas nav jāuztver kā uzbrukums vārda brīvībai vai mediju redakcionālajai neatkarībai. Tieši to JAUNĀ VIENOTĪBA darīja un pauda savu viedokli un pozīciju – nepiedalīties debatēs krievu valodā. “Latvijas Televīzijas” redakcija savu lēmumu ir mainījusi, un šajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās debates krievu valodā nenotiks. Tomēr jautājums savu aktualitāti nav pilnībā zaudējis, ir nepieciešama diskusija par to, kādās valodās notiks debates pašvaldību vēlēšanās nākamgad, Saeimas vēlēšanās aiznākamgad un arī turpmāk.

Tas no JAUNĀS VIENOTĪBAS šoreiz arī viss.

Vēlu jauku atlikušo vakaru, un uz sadzirdēšanos nākamajās pārraidēs!

Paldies.

 

Vadītāja. Paldies deputātam Gatim Liepiņam.

Vārds frakcijas “Nacionālā apvienība” deputātam Artūram Butānam. Lūdzu!

 

A. Butāns (NA).

Labdien, godātie radioklausītāji! Trīs lietas no “Nacionālās apvienības” puses.

Pirmā – Rēzeknes domes atlaišana. “Nacionālā apvienība” atbalstīja sagatavoto likumprojektu, lai arī izskanēja informācija, ka tas varētu būt juridiski nekorekts. Uzskatām, ka par to atbildība jānes tiem, kas to sagatavoja, bet politiski mēs šo lēmumu atbalstām, dodot skaidru signālu sabiedrībai, ka netolerēsim korupcijas skandālus vai pašvaldības sēžu nesasaukšanu.

Papildus, runājot par konkrētās pašvaldības amatpersonu, vēlos norādīt, ka tā ir persona, kas aicinājusi grozīt Satversmi, balsojot par krievu valodu kā otro valsts valodu, kā arī nav spējusi konkrēti norādīt, kam pieder Krima, vai nosodīt Krievijas izraisīto pilna apmēra karu Ukrainā. Līdz ar to jebkuri likumprojekti, kas vājina šādu prokremlisku partiju vai politiķu pozīcijas, būs “Nacionālās apvienības” atbalstīti.

Otra lieta ir pieprasījums satiksmes ministram. “Nacionālā apvienība”... kolēģis Jānis Vitenbergs sagatavoja pieprasījumu pēc tam, kad Autotransporta direkcija publiski norādīja un satiksmes ministra Briškena biroja pārstāvji Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā norādīja, ka jaunatklātajos komercreisos uz Liepāju un Daugavpili iedzīvotāji nesaņems atvieglojumus un atlaides... tātad tās iedzīvotāju grupas, kas ir mazaizsargātās (politiski represētās personas, invalīdi un daudzbērnu ģimeņu vecāki, daudzbērnu ģimeņu bērni) un kam atlaides ir ārkārtīgi būtiskas, piemēram, daudzbērnu ģimeņu bērnu gadījumā – pat 90 procentu atvieglojums.

Tam uzmanību ir pievērsuši arī reģionālie laikraksti, piemēram, “Kurzemes Vārds” Liepājā. Pēc tam kad šis jautājums tika aktualizēts Saeimas līmenī no “Nacionālās apvienības” puses, Satiksmes ministrija no ieceres atteicās. Kā skaidroja Briškena padomnieks, tas uzskatāms par pārpratumu un no šī plāna, par ko iepriekš Autotransporta direkcija atsaucās uz politisko vadību, ministrija ir atteikusies. Laba ziņa liepājniekiem – autobusos atvieglojumi būs arī turpmāk.

Trešā lieta ir saistīta ar valodas jautājumu sabiedriskajos medijos, proti, esam iesnieguši divus likumprojektus – “Grozījumi Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā”, kas noteiktu, ka debates priekšvēlēšanu laikā drīkst notikt tikai valsts valodā, un “Grozījumi Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā”, kas dotu pilnvaras SEPLP noteikt valodu un atteikties no divvalodības, jo, kā zināms, viņi arī paziņojumā ir teikuši, ka valodas izvēle ir redakcionāls lēmums, proti, “Latvijas Radio” un “Latvijas Televīzijas” lēmums, un viņiem nav pilnvaru iejaukties.

Mēs kā likumdevējs nedrīkstam un netaisāmies iejaukties redakcionālos jautājumos vai mediju neatkarībā. Tādēļ mēs SEPLP, kurš ir uzraugs, paplašinām pilnvaras, dodot lielākas iespējas... un pielikt punktu sabiedriskajā telpā esošajam atbildības futbolam, kad neviens nav atbildīgs par to, kāpēc tiek turpinātas padomju okupācijas sekas ar divvalodību medijos – gan debatēs, gan virzot jaunas ieceres, piemēram, veidojot studiju Latgalē, kur Latgali plānots uzrunāt krieviski.

Mūsuprāt, valsts valodai ir jābūt vienojošajai mediju telpā un no krievu valodas ir jāatsakās pilnībā.

Tas – šobrīd aktuālākais no frakcijas “Nacionālā apvienība”.

Paldies.

 

Vadītāja. Paldies deputātam Artūram Butānam.

Nākamais runās frakcijas “APVIENOTAIS SARAKSTS – Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija” deputāts Juris Viļums. Lūdzu!

 

J. Viļums (AS).

Laba diena, dārgie radioklausītāji! Šodien jau daudz ko dzirdējāt. Faktiski īsumā mēģināšu pateikt to pašu, bet mūsu, APVIENOTĀ SARAKSTA, skatījumā.

Pirmām kārtām par pagājušo nedēļu. Tiešām bija ļoti garas debates par ekonomikas attīstību valstī, un APVIENOTAIS SARAKSTS bija aktīvākais debatētājs. Katrs no mums centās dot savu skatījumu, savu artavu, kā Latvijas ekonomiku varētu attīstīt straujāk – gan apkarojot ēnu ekonomiku, gan atbalstot mazos uzņēmējus, gan investējot reģionos, gan mainot nodokļu politiku un citādi. Ja ir iespēja, iesaku noklausīties pagājušās nedēļas debates Saeimā. Tās bija gana saturīgas.

Šodien jautājumi bija par Varakļāniem un Rēzekni. Pirmām kārtām par Varakļānu pievienošanu Madonai, kā to tagad piedāvā koalīcija. Personīgi es domāju, ka tas nav pareizs lēmums, jo pēc būtības tas balstās tikai padomju laika rajonu sistēmā, kad Varakļāni bija daļa no Madonas rajona, bet, ja skatāmies Latvijas vēsturē, Varakļāni bija, ir un, es ceru, paliks Latgales daļa. Mums ir jāstiprina Latgale, mums ir jāstiprina latgaliešu valoda, mums ir jāstiprina varakļāniešu pašapziņa par savu pašvaldību. Un visa administratīvi teritoriālā reforma, kas notika pirms kāda laiciņa... šobrīd mēs neredzam nevienu pozitīvu ieguvumu no tās. Es teiktu, ka Varakļānu novads ir jāsaglabā kā tāds piemineklis par godu Pūces neveiksmīgajai darbībai.

Par Rēzeknes pašvaldību šodien “Frakciju viedokļos” jau daudz dzirdējāt. Dažu partiju pārstāvji mēģina, teiksim tā, vilkt paralēles, līdzības ar citām pašvaldībām Latvijā. Pirmām kārtām tas ir neprofesionāli, tas ir aplami, un tas neņem vērā Rēzeknes īpašo situāciju. Patiešām 15 gadu laikā iepriekšējais domes vadītājs un viņu atbalstošais domes vairākums, koalīcija, ir noveduši pašvaldību līdz bankrotam... faktiski līdz bankrotam. Ja ļausim viņiem vēl vilkt gumiju un veikt sabotāžu pret dažādiem ieteikumiem no valsts iestādēm, tad mēs riskējam radīt vēl lielākus zaudējumus pilsētai un vēl lielākus zaudējumus pēc būtības Latvijas valsts vērtībām.

Dažas partijas, kas šodien iezīmējās kā tādi advokāti koruptīvajai Rēzeknes domes vadībai, acīmredzot parāda arī savas vērtības. Bet kā vecajā stāstā: pasaki, kas ir tavi draugi, un es pateikšu, kas esi tu pats. Šajā gadījumā: pasaki, kas ir tavi politiskie sadarbības partneri, un es pateikšu, kas esi tu pats. Šajā gadījumā bijušā mēra, Rēzeknes mēra, partija “Kopā Latvijai” neslēpj savas prokremliskās idejas. Ne velti arī Bartaševiča kungs savulaik kādā intervijā pauda: ja gadījumā no Austrumiem iebruks militārie spēki, viņš domās, ko darīt, vai, kā saka, cīnīties pretim vai sadarboties, lai cilvēkiem būtu labāk.

Pēdējais, ko gribu teikt, – dārgie radioklausītāji, sekojiet līdzi Eiropas Parlamenta vēlēšanām, noteikti nobalsojiet 8. jūnijā. Izvēlieties jums ērtāko, patīkamāko politisko spēku, bet nobalsojiet par kādu, kas nav prokremlisks politisks spēks! Arī APVIENOTAIS SARAKSTS rītdien būs Latgalē... Latgales apakškomisija brauc uz turieni. Es arī pievienošos. Būsim Jelgavā, sestdien – Ādažos, svētdien – Limbažos. Priecāsimies jūs satikt.

Paldies, ka klausījāties!

 

Vadītāja. Paldies deputātam Jurim Viļumam.

“Frakciju viedokļus” šodien noslēdz frakcijas “Stabilitātei!” deputāte Jekaterina Drelinga. Lūdzu!

 

J. Drelinga (ST!).

Labdien, cienījamie radioklausītāji! Šodien izskatījām vairākus interesantus likumprojektus.

Viens no tiem bija “Grozījumi Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā”, kuru mēs neatbalstījām. Politiķiem ir jādod iespēja izteikties savu vēlētāju valodā, kā arī debates ir žurnālistikas produkts, kuru nedrīkst pielīdzināt aģitācijai. Tiek pārkāpta demokrātija. Līdz vēlēšanām atliek divas nedēļas un tagad grozīt likumu tādā steigā nav racionāli. Gribu atgādināt, ka Latvijā dzīvo gandrīz 25 procenti krievvalodīgo iedzīvotāju.

Pirmajā lasījumā tika atbalstīts mūsu likumprojekts, kas paredz arī “ABLV Bank” izmaksāt pārmaksātos procentus. Cilvēki, kas ir “ABLV Bank” klienti, iepriekš nebija saņēmuši atmaksas par pārmaksātajiem hipotekārajiem kredītiem, jo šī banka atrodas likvidācijas procesā. Bet tiek celta EURIBOR likme, un tāpēc mēs pieprasījām papildināt banku skaitu. Mūs sadzirdēja, likumprojektam piešķīra steidzamību un atbalstīja vienbalsīgi. Tāpēc “ABLV Bank” klienti pēc iespējas ātrāk saņems pārmaksātos procentus.

Šodien pirmajā lasījumā izskatījām likumprojektu “Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes atlaišanas likums”. Šo likumprojektu mēs neatbalstījām, jo Rēzeknes domi ir ievēlējuši Rēzeknes iedzīvotāji. Tātad tā ir viņu izvēle, neviens labāk nezina savu pilsētu kā Rēzeknes iedzīvotāji, tāpēc mums ir jāuzticas viņu izvēlei.

Paldies par uzmanību! Jaukas brīvdienas!

 

Vadītāja. Paldies deputātei Jekaterinai Drelingai.

Līdz ar to šodienas “Frakciju viedokļi” ir izskanējuši.

Paldies, ka klausījāties, un uz sadzirdēšanos nākamnedēļ!

 

 

Svētdien, 16.jūnijā