I.Mūrniece Eiropas Parlamenta priekšsēdētājai: kopā mēs sargājam demokrātiju Eiropā

(27.10.2022.)
Galerija

Eiropas Parlamenta prezidentes Robertas Metsolas (Roberta Metsola) vizīti Latvijā Saeimas simtgades svinību laikā uztveram kā goda izrādīšanu Latvijai un mūsu demokrātijai, pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, ceturtdien, 27.oktobrī, tiekoties ar Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju R.Metsolu. R.Metsolas interese par saiknes uzturēšanu ar Eiropas Savienības dalībvalstu nacionālajiem parlamentiem apliecina to lomu demokrātijas stiprināšanā, sacīja I.Mūrniece.

“Mēs esam tie, kas sargā demokrātiju Eiropā. Atbalsts Ukrainai ir prioritāte gan Latvijas, gan Eiropas Parlamentā. Mēs atbalstām Ukrainas izvēlēto attīstības ceļu – dzīvi demokrātijā. Tikai pilnīga un galīga Ukrainas uzvara un Krievijas pilnīga sakāve ir ilgstoša miera Eiropā garantija,” sacīja I.Mūrniece.

Priekšsēdētājas bija vienisprātis, ka Krievijas neizprovocētais iebrukums Ukrainā un tās teritoriju sagrābšana nav attaisnojama un par agresijas noziegumiem Ukrainā būs jāatbild. I.Mūrniece atzīmēja, ka Eiropas Savienības valstu nesenā vienošanās par to, ka dalībvalstis apmācīs 15 000 Ukrainas karavīru, ir paveicama, un Latvija jau ir iesaistījusies tās īstenošanā. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja aicināja Eiropas Savienības dalībvalstis un parlamentu darīt visu, lai Ukraina pēc iespējas ātrāk kļūtu par Eiropas Savienības dalībvalsti.

Tikšanās laikā apspriesta drošības situācija Latvijā un Baltijas reģionā, kā arī cīņa pret dezinformāciju. Parlamentu priekšsēdētājas apsprieda arī enerģētikas jautājumus, kas rada spriedzi ne tikai Latvijā, bet visur Eiropā. R.Metsola akcentēja, ka iespējams mazināt krīzes radīto ietekmi ekonomikā un sociālajā jomā. Eiropas Parlaments aicina pēc iespējas ātrāk ieviest vienotus iepirkumus un solidaritātes vienošanās, kas jau noslēgtas Baltijas valstu vidū, sacīja R.Metsola.  

Tāpat tikšanās laikā runāts par “Rail Baltica” projekta īstenošanu. Šis projekts ir ļoti svarīgs ne tikai iedzīvotāju pārvietošanās kontekstā, bet arī militārās mobilitātes nodrošināšanā, pauda I.Mūrniece.

R.Metsolu vizītē pavada Eiropas Parlamenta priekšsēdētājas vietnieks Roberts Zīle. Ar delegāciju Saeimā tikās arī Saeimas sekretāra biedre Inese Voika un Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720303214219
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima