Ināra Mūrniece: tikai pastāvot brīvībai, mēs varam būt droši par saviem darba augļiem, par to, ka esam noteicēji savā zemē

(16.09.2022.)

“Mēs skaidri zinām, ka, tikai pastāvot brīvībai, mēs varam būt droši par saviem darba augļiem, par to, ka paši esam noteicēji savā zemē,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 16.septembrī, gada balvas "Sējējs 2022" laureātu apbalvošanas ceremonijā pasniedzot balvu nominācijā "Ģimene lauku sētā". Balva pasniegta zemnieku saimniecības “Klajumi” pārstāvjiem no Krāslavas novada.

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka balvas “Sējējs” filozofiskā un praktiskā jēga ir ļoti dziļa – tā ir atzinība mūsu zemes saimniekiem, ar kuriem lepojamies, un reizē balva sevī ietver arī to ideālu, uz kuru mēs ikviens vēlamies tiekties – spēt iesēt labestību, ģimeniskumu, darba tikumu, tradīcijas, dzimtenes mīlestību, vēlmi būt sava likteņa noteicējam.

“Lauku sēta ir Latvijas mikrokosms. Lauku sētu tīklojums ir tas, kas satur kopā Latvijas zemi. Tajās ir viss, kas iemieso mūsu tautas būtību – mūsu priekšstatus par lietu kārtību, par skaisto, lietderīgo, par attiecībām ar dabu, par tradicionālo ainavu,” pauda Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka lauku sēta ir ģimenes dzīves emocionālais un saimnieciskais centrs, Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma un mūsu latviskās identitātes daļa.

Konkurss "Sējējs" ir Zemkopības ministrijas rīkots ikgadējs pasākums ar mērķi noteikt labāko ieguldījumu Latvijas lauku attīstībā un lauksaimniecībā. Konkurss notiek jau 29.reizi, un balva pasniegta 10 nominācijās. Konkursa laureāti saņem piemiņas statueti, ko radījusi māksliniece Laura Bistrakova, iespaidojoties no izcilā latviešu tēlnieka Kārļa Zemdegas radītā pieminekļa "Sējējs", kas atrodas Rūjienā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720302148339
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde