Ināra Mūrniece pateicas vēstniekam par Apvienotās Karalistes ieguldījumu reģiona drošības stiprināšanā

(24.01.2022.)
Galerija

Latvijas kā NATO dalībvalsts drošība ir NATO drošība kopumā. Lielbritānijas militārā klātbūtne reģionā stiprina drošību visā Eiropā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, pirmdien, 24.janvārī, tiekoties ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Polu Bramelu (Paul Brummell). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

I.Mūrniece un vēstnieks pārsprieda Baltkrievijas autoritārā režīma īstenotos hibrīduzbrukumus Latvijas, Lietuvas un Polijas pierobežā, kā arī Krievijas draudus un agresiju, kas vērsta pret Ukrainu.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra nepieciešamību pievērst uzmanību dezinformācijai. “Dezinformācija šķeļ sabiedrību, tā iedarbojas destruktīvi un rada bailes. Tas ir drauds demokrātijai,” uzsvēra I.Mūrniece, paužot pateicību Apvienotajai Karalistei par ieguldījumu cīņā pret dezinformāciju, kā arī mediju brīvības sekmēšanā.

Puses apsprieda abu valstu parlamentārā dialoga  aktivizēšanas iespējas, kā arī pārsprieda sadarbību ar Apvienoto Karalisti Ziemeļu un Baltijas valstu – NB8 formātā. Saeimas priekšsēdētāja aicināja vēstnieku rosināt britu parlamentāriešu dalību Trīs jūru iniciatīvas samita parlamentārajā forumā šī gada jūnijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720296180358
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā