Ināra Mūrniece Kopenhāgenā: hibrīduzbrukums apdraud visu Eiropas Savienību

(29.11.2021.)
Galerija

Notikumi uz Baltkrievijas robežas nav migrācijas krīze, bet gan autoritāra režīma plānota un organizēta hibrīdoperācija. Latvija, Lietuva un Polija ir kā durvju sargi, kas aiztur uzbrukumu visai Eiropas Savienībai. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, pirmdien, 29.novembrī, Kopenhāgenā piedaloties Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju sanāksmē.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka patlaban Rietumvalstīm nepieciešama vienota izpratne par notikumiem uz Baltkrievijas robežas. Šie cilvēki nav bēgļi, tie ir migranti, kuru mērķis ir konkrētas labklājības valstis Rietumeiropā. Eiropas Savienībai ir jāpastiprina spiediens uz Aleksandra Lukašenko režīmu un jāievieš vēl stingrākas sankcijas. Tāpat Eiropas Savienībai ir jāiegulda līdzekļi tās austrumu robežas izbūvē un aprīkošanā.

Vienlaikus starptautiskajai sabiedrībai uzmanīgi jāseko Krievijas armijas darbībām Ukrainas pierobežā, ņemot vērā tur novēroto militārpersonu un militārās tehnikas koncentrāciju, pauda I.Mūrniece.  

Baltijas un Ziemeļvalstu spīkeri šodien Kopenhāgenā pārrunāja arī parlamentārās uzraudzības praksi reģiona parlamentos, kā arī diskutēja par aktīvāku sabiedrības iesaisti parlamentu darbā.

NB8 formāts apvieno piecas Ziemeļvalstis - Dāniju, Islandi, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju - un trīs Baltijas valstis - Latviju, Lietuvu un Igauniju. NB8 ietvaros notiek regulāras premjeru, parlamentāriešu, ministru un citu amatpersonu tikšanās.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720198651552
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt