I.Mūrniece pateicas Japānas vēstniekam par personīgo ieguldījumu valstu sadarbības stiprināšanā

(16.11.2021.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 16.novembrī, tikās ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jasuhiro Kavaguči (Yasuhiro Kawaguchi), kurš parlamentā bija ieradies atvadu vizītē. I.Mūrniece pateicās vēstniekam par augsti profesionālo un personīgo ieguldījumu valstu sadarbības stiprināšanā, tostarp ekonomikā, kultūrā un parlamentārā dialoga padziļināšanā.

“Lai gan Japāna no Latvijas ir tālu, mūs vieno cieša sadarbība, kas sakņojas kopīgās demokrātiskās vērtībās,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, atzinīgus vārdus veltot Japānas vēstniecības Latvijā aktīvajam darbam.

I.Mūrniece uzsvēra, ka vēstnieka kadence Latvijā noslēdzas zīmīgā laikā, kad kopā svinam Latvijas un Japānas draudzības simtgadi. “Mēs vienmēr atcerēsimies, ka Japāna bija viena no piecām Antantes Augstākās padomes valstīm, kas jau 1921.gada janvārī atzina Latvijas Republiku de iure,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Pārrunājot divpusējos kontaktus, Saeimas priekšsēdētāja atsaucās arī uz savu vizīti Japānā 2019.gada vasarā, kuras laikā tikās ar Japānas parlamenta abu palātu priekšsēdētājiem, kā arī piedalījās Pasaules sieviešu politisko līderu samitā.

Tāpat I.Mūrniece sveica vēstnieku J.Kavaguči ar Triju Zvaigžņu ordeņa saņemšanu, ko piešķir par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā.

Vēstnieks J.Kavaguči darbam Latvijā akreditēts 2019.gada janvārī.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720147661224
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā