Ināra Mūrniece Vīnē tiekas ar Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētāju

(07.09.2021.)

Gan Latvijā, gan Azerbaidžānā ir uzaugusi jauna paaudze, kas dzimusi neatkarīgā valstī un par mūsu kopīgo vēsturi, dzīvojot padomju sistēmā, uzzina no ģimenes un grāmatām. Svarīgi, lai mūsdienu jaunieši izzinātu savas zemes neseno pagātni un apzinātos, ka neatkarība nav pašsaprotama un tā ir jāsargā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Vīnē tiekoties ar Azerbaidžānas Republikas parlamenta (Milli Medžlisa) priekšsēdētāju Sahibu Gafarovu (Sahiba Gafarova).

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Latvijas un Azerbaidžānas draudzīgajām attiecībām un veiksmīgo parlamentāro dialogu, kā arī uzsvēra labo sadarbību starptautiskajās organizācijās. S.Gafarova atzina, ka Azerbaidžāna ir ieinteresēta ciešākā sadarbībā daudzās jomās, īpaši izglītībā, piedāvājot jaunas iespējas abu valstu studentiem.  

Parlamentu priekšsēdētājas pārrunāja arī aktuālo situāciju Latvijā un Azerbaidžānā, kā arī abu likumdevēju darba organizāciju Covid-19 pandēmijas apstākļos.

I.Mūrniece šajās dienās uzturas Vīnē, Austrijā, kur piedalās 5.Pasaules parlamentu spīkeru konferencē, 13.Parlamentu spīkeru-sieviešu samitā, kā arī Pirmajā globālajā parlamentārajā pretterorisma samitā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719780254648
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt