Ināra Mūrniece: Latviju un Šveici vieno kopīgas vērtības

(30.08.2021.)
VideoGalerija

“Latvijai un Šveicei ir vēsturiski ciešas divpusējās attiecības un aktīvs politiskais dialogs, kas balstās kopīgās vērtībās,” pirmdien, 30.augustā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, iepazīšanās vizītē parlamentā tiekoties ar Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Martēnu Ksavjē Mišlē (Martin Xavier Michelet).

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par aktīvo politisko dialogu starp abām valstīm laikā, kad aprit simts gadi kopš Šveice atzina Latvijas Republiku de iure un trīsdesmit gadi kopš abu valstu diplomātisko attiecību atjaunošanas. Sakot atzinīgus vārdus par neseno dialogu ar Šveices parlamenta un valdības pārstāvjiem, I.Mūrniece pauda īpašu ieinteresētību stiprināt sadarbību starp abu valstu parlamentu komisijām.

Saeimas priekšsēdētāja pozitīvi novērtēja iepriekšējos gados sadarbībā ar Šveici paveikto, Latvijā īstenojot projektus ar Šveices finanšu instrumenta atbalstu, un apsveica Šveices valdības lēmumu par finansējuma piešķiršanu nākamajai Šveices finanšu palīdzības programmai, kas iesniegts apstiprināšanai Šveices parlamentam. Pievēršoties praktiskajai sadarbībai, I.Mūrniece īpaši izcēla izglītības jomu un Šveices valdības stipendiju sniegtās iespējas Latvijas studentiem un pētniekiem.

Tikšanās laikā puses uzsvēra daudzpusējās diplomātijas nozīmi, risinot šā brīža izaicinājumus pasaulē, un savstarpējo atbalstu ANO Drošības padomes vēlēšanās.

Vēstnieks Martēns Ksavjē Mišlē darbam Latvijā akreditēts šodien, 30.augustā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719802929305
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt