Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies 5.Pasaules holokausta forumā

(20.01.2020.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 21. līdz 24.janvārim apmeklēs Izraēlu, lai kopā ar pasaules valstu līderiem godinātu holokausta upuru piemiņu, piedaloties 5.Pasaules holokausta forumā “Atceroties holokaustu, cīnoties ar antisemītismu”.

5.Pasaules holokausta forums ir augstākā līmeņa tikšanās, kas veltīta antisemītisma jautājumiem. Tas norisināsies Jeruzalemē, holokausta piemiņas memoriālā “Jad Vašem” (Yad Vashem), pulcējot 46 valstu pārstāvjus - monarhus, prezidentus, parlamentu spīkerus un valdību vadītājus. Memoriāla Varšavas geto skvērā I.Mūrniece piedalīsies piemiņas pasākumā un vainagu nolikšanas ceremonijā, kas veltīta 75.gadadienai kopš koncentrācijas nometnes Aušvicā-Birkenavā atbrīvošanas.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājai kopā ar citu pasaules valstu līderiem plānota pieņemšana pie Izraēlas prezidenta Ruvena Rivlina (Reuven Rivlin).

Viesojoties Izraēlā, Saeimas priekšsēdētājai paredzēta tikšanās arī ar Izraēlas parlamenta Kneseta priekšsēdētāju Jūliju Joelu Ēdelšteinu (Yuli–Yoel Edelstein).

Vizītes laikā I.Mūrniece noliks ziedus arī pie Žanim Lipkem veltītā piemiņas koka Pasaules taisnīgo alejā “Jad Vašem” memoriāla teritorijā. Alejā esošie koki iestādīti, lai godinātu cilvēkus, kuri holokausta laikā, riskējot ar savu dzīvību, glāba ebrejus.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja tiksies ar Latvijas un Igaunijas ebreju asociācijas valdes locekļiem un Latvijas ebreju izcelsmes žurnālistu, rakstnieku un tulkotāju Franku Gordonu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā