Ināra Mūrniece: šodien apliecinām dziļu līdzjūtību ebreju tautai

(30.11.2018.)
Galerija

Latvijas iedzīvotāji arī šodien apliecina dziļu līdzjūtību ebreju tautai, jo zina, kas ir genocīds, ko nozīmē okupācija un nevainīgu cilvēku noslepkavošana, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, piektdien, 30.novembrī, piemiņas brīdī Rumbulas memoriālā godinot tur 1941.gadā iznīcināto Rīgas geto ieslodzīto piemiņu. 

“Mēs nebeigsim pieminēt nevainīgos upurus. Viņu piemiņa ir mūsu sirdīs, un mēs šo piemiņu nodosim tālāk mūsu bērniem un bērnubērniem,” apliecināja Saeimas priekšsēdētāja un atgādināja, ka notikumi Rumbulā ir viena no ļaunākajām lappusēm Latvijas vēsturē - holokausta lappuse -, un tā ir ne tikai Latvijas, Vācijas un daudzu Eiropas valstu traģēdija, tā ir cilvēces un pasaules traģēdija. 

Rumbulā nogalināto ebreju vidū bija arī gandrīz tūkstotis Latvijas brīvības cīņu dalībnieku, Lāčplēša Kara un Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri, un tie bija cilvēki, kuri ar visu savu dzīvi un darbu bija pierādījuši lojalitāti pret Latvijas valsti un latviešu nāciju, mīlestību pret savu vienīgo dzimteni – Latviju -, teica Saeimas priekšsēdētāja. 

“Ar lielu rūpību mēs Latvijā glabājam dzīvu piemiņu par Latvijas pilsoņiem ebreju glābējiem. Mūsu vidū bija arī drosmīgie, kas riskēja ar savu dzīvību un nepakļāvās nacistu pavēlēm,” piemiņas brīdī klātesošajiem teica Saeimas priekšsēdētāja. 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/44299322380/in/album-72157674049706467/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt