Saeimas priekšsēdētāja ukraiņu bērniem no frontes rajoniem: mūs vieno mīlestība un mūsu sirdis ir kopā ar jums

(25.07.2024.)
Galerija

“Mīlestība ir tā, kas mūs vieno, un tā ir spēks, kas palīdz pārvarēt visgrūtākos brīžus. Jūs esat piedzīvojuši daudz smaga, un mūsu sirdis ir kopā ar jums. Nav svešu bērnu, nav svešu nelaimju. Mēs esam kopā, lai apliecinātu, ka esam vienoti un gatavi viens otru atbalstīt,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, ceturtdien, 25.jūlijā, Saeimas namā uzņemot ukraiņu bērnus no Ukrainas frontes rajoniem, kas vasaras nometnēs Latvijā atgūstas no piedzīvotajām kara šausmām. 

“Mīlestība mūs vieno, bet valstiskums un atbildība ir vērtības, kas palīdz veidot stipru un taisnīgu sabiedrību. Latvija Ukrainai stāv blakus plecu pie pleca, un mēs esam šeit, lai jūs stiprinātu šajā sarežģītajā laikā,” apliecinot pārliecību, ka varoņu upuri un izturība nesīs gaišāku nākotni, ukraiņu bērniem teica D.Mieriņa. 

Saeimas priekšsēdētāja pateicās vasaras nometnes organizatoriem, kuri kara šausmas piedzīvojušajiem bērniem sniedz pozitīvu pieredzi un prieka mirkļus un ļauj justies droši un mīlētiem. Apliecinot, ka Latvija darīs visu, lai Ukraina uzvarētu un lai visi dzīvotu mierā un drošībā, D.Mieriņa pauda cerību, ka ukraiņu bērni Latvijā jūt atbalstu, mīlestību un to, ka esam gatavi palīdzēt augt un pilnveidoties.   

Saeimā šodien viesojās ukraiņu bērni no Zaporižjes apgabala Melitopoles pilsētas un Kramatorskas pilsētas Donbasā. Daļa bērnu kara dēļ pametuši savas mājas, vairāki no viņiem zaudējuši vecākus, bet daļai bērnu tie joprojām ir Ukrainas aizstāvju pozīcijās. Kopā ar bērniem Saeimu apmeklēja arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kocevols (Anatolii Kutsevol). 

Ukraiņu bērni šonedēļ atpūšas Užavā, viņiem plānots Motormuzeja un Vecrīgas apmeklējums, kā arī viesošanās Ventspilī. Atpūtas nometni expedition.camp bērniem organizē Latvijas armijas starptautisko operāciju veterānu asociācija sadarbībā ar virkni uzņēmēju.


Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720319113726  
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesības  

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.jūlijā