Saeimas priekšsēdētāja Īslīces vidusskolas skolēniem: izcilība rodas visur

(24.03.2015.)
Gallery

 „Izcilībai ir vieta visur – vienalga, vai tā ir Rīga, Ņujorka, Madona vai Īslīce. Jūs esat izcili, ja radāt jaunus sasniegumus.” To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra otrdien, 24.martā, reģionālajā vizītē Īslīces vidusskolā tiekoties ar skolēniem un lepojoties ar jauniešu paveikto izveidotajā mācību uzņēmumā.

Skolēni Saeimas priekšsēdētājai demonstrēja mācību uzņēmuma produktu - smilšu kino iekārtu, ko iespējams izmantot, lai vizuāli papildinātu priekšnesumus, kā arī paredzēts psihologu un logopēdu darbam ar bērniem.

Skolas direktore Vija Ieleja tikšanās laikā iepazīstināja ar skolas vēsturi un šodienas dzīvi. Skolā darbojas gan mācību uzņēmumi, gan skolas muzejs.

Tikšanās laikā I.Mūrniece skolēniem pastāstīja par Saeimas darbu, kā likumdošana ietekmē viņu dzīvi un kā viņi paši var ietekmēt parlamenta darbu, kā arī par Saeimu un tās struktūru, likumdošanu, deputātu darbu, demokrātiju un sabiedrības līdzdalību. Tāpat I.Mūrniece ar jauniešiem pārrunāja gan aktuālos notikumus, gan viņu nākotnes plānus.

Skolēni I.Mūrniecei arī jautāja par situāciju Ukrainā un kā tas ietekmē Latvijas drošību un ekonomiku. Jaunieši pauda savu viedokli par obligāto militāro dienestu.

Latvijai jādomā par drošības situācijas stiprināšanu, teica I.Mūrniece, norādot - mūsu sabiedrības lielākā vērtība ir sava neatkarīga Latvijas valsts.                

Tiekoties ar skolotājiem, I.Mūrniece apliecināja, ka skolotāju darbs ir misija un skolotāji ir tie, kuri ne tikai māca, bet arī audzina, it īpaši, ņemot vērā, ka ir ģimenes, kuros bērnus audzina viens no vecākiem, vai vecāki atrodas ārzemēs un bērnus pieskata vecvecāki. Tas, kas tiek darīts šo bērnu labā, ir nenovērtējams un neiespējami aprēķināt ieguldītā darba stundās, skolotājiem sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Tikšanās laikā I.Mūrniece ar pedagogiem pārrunāja arī jauno skolotāju darba samaksas modeli. Skolotāji uzskata, ka tas jāveido elastīgāks, lai to varētu pielāgot katrai skolai individuāli.

Tikšanās fotogrāfijas pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157651525076082/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 





Saeimas Preses dienests

Svētdien, 2.jūnijā