J.Vucāns: Mūsu pienākums ir uzcelt drošu, brīvu un dinamisku Eiropu

(10.11.2014.)
Gallery

„Krievijas agresija Ukrainā ir nevis sašķēlusi, bet gan apvienojusi mūsu valstis. Gruzijas, Ukrainas, Moldovas un Azerbaidžānas sadarbība ir kļuvusi spēcīgāka un vēlme pievienoties Eiropas Savienībai ir kļuvusi vēl stiprāka. Kopš Eiropas Savienības Austrumu partnerības sākuma 2009.gadā mēs esam kopīgi attīstījuši Eiropas Savienības attiecības ar tās austrumu robežvalstīm, aptverot plašu sadarbības loku gan divpusējā līmenī, gan īstenojot reģionālos projektus,” sacīja Baltijas Asamblejas (BA) viceprezidents Jānis Vucāns pirmdien, 10.novembrī, Kišiņevā uzrunājot Gruzijas, Ukrainas, Azerbaidžānas un Moldovas (GUAM) Parlamentārās Asamblejas (PA) 7.sesijas dalībniekus.

„Mēs pakāpeniski mazinām šķēršļus un barjeras starp Eiropas Savienību un austrumu robežvalstīm. Piemēram, ieviešot jaunu tiesisko ietvaru un vienotus standartus un regulējumu, pakāpeniski tiek ieviesti priekšnosacījumi brīvai ceļošanai un tirdzniecībai,” akcentēja J.Vucāns, mudinot Gruziju, Ukrainu, Azerbaidžānu un Moldovu turpināt tuvošanos Eiropas Savienības un transatlantisko valstu saimei. 

J.Vucāns vērsa klātesošo uzmanību, ka nākamgad Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē ietvaros Rīgā notiks Austrumu partnerības samits. Attiecībā uz Austrumu partnerību prezidentūras prioritātes būs saglabāt tai būtisku vietu ES dienaskārtībā, dot skaidrus atbalsta signālus Eiropas Austrumu partnerības valstīm, nodrošināt ES un Austrumu partnerības samita norisi pēc iespējas augstākā līmenī, kā arī palīdzēt pārdefinēt Austrumu partnerību, ieviešot jaunus sadarbības veidus, un sniegt atbalstu Austrumu partnerības valstīm.

J.Vucāns no 10. līdz 12.novembrim uzturas Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā, kur pārstāv Baltijas Asambleju GUAM PA 7.sesijā. Tās dienas kārtības galvenie temati ir ģeopolitiskās vides izmaiņas GUAM valstu zonā, eiroatlantiskā integrācija un GUAM valstu sadarbības perspektīvas.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157646893690484

 

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 2.jūnijā