Saeimas priekšsēdētāja vizītē apmeklēs Apvienotos Arābu Emirātus

(10.12.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 11. līdz 14.decembrim darba vizītē uzturēsies Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), kur tiksies ar šīs valsts amatpersonām un pēc AAE Federālās Nacionālās Padomes spīkeres Amalas Al Kubaisi (Amal Al Qubaisi) aicinājuma piedalīsies 11.Parlamentu spīkeru – sieviešu - konferencē.

Abū Dabī I.Mūrniecei plānotas divpusējas tikšanās ar AAE Federālās Nacionālās Padomes spīkeri, kā arī ar Ministru prezidenta vietnieku, iekšlietu ministru Šeihu Saifu Bin Zajedu Al Nahjanu (Sheikh Saif Bin Zayed Al Nahyan), starptautiskās sadarbības valsts ministri Rīmu bint Ibrahimu Al Hašimiju (Reem bint Ibrahim Al Hashimy) un kultūras un zināšanu attīstības ministru Šeihu Nahjanu bin Mubaraku Al Nahjanu (Sheikh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan).

Sieviešu spīkeru konferencē I.Mūrniecei paredzēta uzruna diskusiju blokā, kas veltīts vienotai rīcībai ar mērķi nodrošināt mieru un drošību mainīgajos mūsdienu apstākļos, kad starptautiskie konflikti kļūst aizvien sarežģītāki, negatīvi ietekmējot starptautisko drošības situāciju.

Konferencē galvenā uzmanība tiks pievērsta parlamentāriešu sadarbības veicināšanai ar mērķi nodrošināt ilgtspējīgu labklājību, mieru un drošību pasaulē. Tās atklāšanā plānotas Starpparlamentu savienības prezidenta Sabera Čovdhurija (Saber Chowdhury), ANO ģenerālsekretāra Bana Kimūnu (Ban Ki-moon), kā arī AAE amatpersonu uzrunas. Konferencē piedalīsies parlamentu spīkeres no 50 valstīm, tostarp no tādām Eiropas valstīm kā Somija, Itālija un Nīderlande.

Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētāja plānojusi tikties ar latviešu kopienas pārstāvjiem, kā arī latviešu studentiem, kas izglītību iegūst Ņujorkas Universitātes Abū Dabī filiālē. I.Mūrniece apmeklēs arī Latvijas vēstniecību AEE.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Latvijas Republikas pagaidu pilnvarotais lietvedis AAE Rūdolfs Brēmanis.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā