Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piedalīsies labdarības koncertā Ukrainas bērnu atbalstam

(06.07.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 6.jūlijā, piedalīsies starptautiskā labdarības koncertā „Kara bērni”, kurā saziedotie līdzekļi nonāks Ukrainas bērnu atbalstam. I.Mūrniece pēc Latvijas Rotari kluba „Rīdzene” aicinājuma kļuvusi par labdarības koncerta Ukrainas bērnu atbalstam patronesi.

Labdarības koncerta laikā televīzijā, radio un interneta portālos tiks vākti ziedojumi, kas līdz ar ienākumiem no koncerta tiks izlietoti Ukrainas kara laikā cietušo bērnu rehabilitācijai Latvijas ārstniecības iestādēs un sanatorijās.
Ukrainas delegācija Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietnieces Oksanas Siroidas (Oksana Syroid) vadībā jau ir ieradusies Latvijā. Koncerta apmeklētāju vidū būs arī Igaunijas parlamenta priekšsēdētāja vietnieks Helirs Valdors Sēders (Helir-Valdor Seeder) un Lietuvas parlamenta pārstāvji. Uz koncertu aicināti arī Saeimas deputāti un ārvalstu vēstnieki.

Koncertā piedalīsies Inese Galante, Sergejs Jēgers, Sonora Vaice, Dmitro Popovs (Ukraina), Armands Siliņš, Kārlis Lācis, Raimonds Tiguls, Katrīna Paula Felsberga, Jānis Stībelis, Oleksijs Demčenko (Ukraina), Liāna Langa, Arturs Maskats, Biruta Ozoliņa, Liepājas Simfoniskais orķestris, koris „Kamēr...”, Rīgas Doma meiteņu koris „Tiara”.

Koncertu tiešraidē translēs Latvijas, kā arī Ukrainas televīzija. Labdarības koncerts Ukrainas bērnu atbalstam notiks pirmdien, 6.jūlijā, Dzintaru koncertzālē pulksten 19.00.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt