Saeimas Sociālo lietu komisiju turpmāk vadīs Andris Bērziņš

(27.09.2023.)
Galerie

Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju turpmāk vadīs Andris Bērziņš, trešdien, 27.septembrī, lēma komisijas deputāti.

A.Bērziņš akcentēja, ka komisijas darbakārtībā rudens sesijā būs darbs ar labklājības un veselības jomas prioritātēm nākamā gada budžeta plānošanas ietvaros sadarbībā ar atbildīgo ministriju pārstāvjiem un jomas lietpratējiem.

Par komisijas priekšsēdētāja biedri ievēlēta Ingrīda Circene. Komisijas sekretāres pienākumus turpinās pildīt Ramona Petraviča.

Komisijas vadība pārvēlēta, jo līdzšinējā komisijas priekšsēdētāja Inga Bērziņa nolikusi deputātes mandātu uz laiku, kamēr valdībā pilda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministres pienākumus. Savukārt A.Bērziņš iepriekš bija ievēlēts par komisijas priekšsēdētājas biedru.

Sociālo un darba lietu komisijas dienas kārtībā ir tādi jautājumi kā darba tiesības, nodarbinātības situācija un bezdarbs, pensijas un pabalsti, ģimenes ārsti un slimnīcas, farmācija un sabiedrības veselība, sociālā palīdzība un sociālie pakalpojumi, situācija pansionātos un aprūpes centros, sociālā budžeta izlietojums. Tās pārziņā ir gan sociālās un veselības jomas likumprojekti, gan nozares ministriju un iestāžu darba pārraudzība.

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde