Ināra Mūrniece pateicas Azerbaidžānas vēstniekam par ieguldījumu politiskā dialoga stiprināšanā

(06.08.2021.)
VideoGalerie

“Latviju un Azerbaidžānu vieno regulārs parlamentārais dialogs, kas paver plašākas sadarbības iespējas dažādās jomās. Sagaidām, ka, mazinoties Covid-19 izplatībai, nākotnē varēsim attīstīt ciešākus abu valstu uzņēmēju kontaktus un paplašināt mūsu ekonomisko sadarbību,” piektdien, 6.augustā sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, atvadu vizītē parlamentā tiekoties ar Azerbaidžānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džavanširu Ahundovu (Javanshir Akhundov) un pateicoties vēstniekam par personīgo ieguldījumu abu valstu politiskā dialoga stiprināšanā.

Saeimā darbojas deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Azerbaidžānu, un arī Azerbaidžānas parlamentā ir izveidota šāda sadraudzības grupa ar Latviju. Tas apliecina mūsu abpusējo ieinteresētību attīstīt aktīvu parlamentāro dialogu gan divpusēji, gan dažādās starptautiskajās organizācijās, sacīja Saeimas priekšsēdētāja. 

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra Eiropas Savienības un Azerbaidžānas attiecību stiprināšanu, kā arī akcentēja Austrumu partnerības politikas nozīmību. Tāpat I.Mūrniece pauda cerību, ka drīz noslēgsies darbs pie Eiropas Savienības un Azerbaidžānas Visaptverošā līguma.

Vēstnieks Dž.Ahundovs akreditēts Latvijā 2016.gada maijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719647278231
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde