Dagmāra Beitnere-Le Galla: Dienvidkoreja ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas sadarbības partneriem Āzijā

(27.07.2021.)
Galerie

Latvija un Dienvidkoreja ir līdzīgi domājošas valstis. Dienvidkoreja ir mums un visai Baltijai svarīgs draugs, ka arī viens no nozīmīgākajiem sadarbības partneriem Āzijā, otrdien, 27.jūlijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, tiekoties ar Korejas Republikas Nacionālās asamblejas Korejas–Latvijas draudzības grupas deputātiem Juna Sanghjuna (Yoon Sang Hyun) vadībā.

Kā uzsvēra D.Beitnere-Le Galla, cieši parlamentārie kontakti ir būtiski aktīvākai sadarbībai arī citās jomās un ļauj mācīties vienam no otra. Akcentējot, ka draudzība izpaužas ne vien vārdos, bet arī darbos, Saeimas priekšsēdētājas biedre aicināja īstenot arī praktiskus sadarbības projektus.

Dienvidkorejas parlamentārieši izcēla sadarbības iespējas ekonomikā, un puses pārrunāja arī jautājumu par investīciju piesaisti. Kā būtisku ekonomikas virzītājspēku D.Beitnere-Le Galla akcentēja zinātni, kā arī uzsvēra, ka Latvija var mācīties no Dienvidkorejas ekonomikas izaugsmes veiksmes stāsta.

Saeimas priekšsēdētājas biedre izcēla ātrgaitas dzelzceļa projektu “Rail Baltica” kā būtisku Baltijai un visai Eiropai, aicinot arī Dienvidkoreju apvērt iespēju tajā iesaistīties. Tāpat D.Beitnere-Le Galla akcentēja potenciālu ciešākai sadarbībai starp jaunuzņēmumiem.

Parlamentārieši pārrunāja arī aktuālo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību, tostarp vakcinācijas procesa virzību abās valstīs. Dienvidkorejas parlamentārieši pauda vēlmi sadarboties cīņā pret Covid-19 pandēmiju.

Šajos sarežģītajos apstākļos liela loma ir cīņai arī pret dezinformāciju, akcentēja D.Beitnere-Le Galla, piebilstot, ka divpusējās tikšanās palīdz vairot izpratni vienam par otru un veicina uzticēšanos, kas ir būtiska vēl ciešākai sadarbībai.

Saeimas priekšsēdētājas biedre pauda gandarījumu par Dienvidkorejas parlamentāriešu vizīti šogad, kad atzīmējam valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas trīsdesmitgadi, kā arī atzinīgus vārdus veltīja Dienvidkorejas vēstnieka Songdžina Hana (Seong-Jin Han) aktīvajam darbam Latvijā. Tāpat D.Beitnere-Le Galla uzsvēra, ka augstu novērtējam to, ka šī ir pirmā ārvalstu vizīte kādai no Korejas Republikas Nacionālajā asamblejā izveidotajām draudzības grupām.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719607301227
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde