Dagmāra Beitnere-Le Galla ar jauno Bulgārijas vēstnieci pārrunā parlamentārās diplomātijas lomu divpusējo saišu stiprināšanā

(05.07.2021.)
Galerie

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, pirmdien, 5.jūlijā, attālināti tiekoties ar jauno Bulgārijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Selveru Ahmedu Halilu (Selver Ahmed Halil), sprieda par parlamentārās diplomātijas lomu divpusējo saišu stiprināšanā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar citu valstu parlamentiem kā platformu sadarbībai arī ekonomikā un citās jomās. Savukārt nākamgad gaidāmā simtgade, kopš mūsu valstis nodibināja diplomātiskās attiecības, var kalpot par labu impulsu, lai stiprinātu Latvijas un Bulgārijas sadarbību.

Vēstniece uzsvēra, ka Covid-19 apstākļi Bulgārija likuši īpaši pievērsties divpusējo ekonomisko jautājumu padziļināšanai, ieskaitot tūrismu, kam Bulgārijā ir būtiska nozīme.

Abas puses bija vienisprātis, ka jāpaplašina savstarpējais dialogs par Eiropas nākotni. Ir svarīgi veidot spēcīgu Eiropas Savienību ar vienotu balsi starptautiskajā politikā, vienlaikus aizsargājot demokrātiskās vērtības un cilvēktiesības, pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre, aicinot par šīm tēmām diskutēt arī Konferences par Eiropas nākotni ietvaros.

S.A.Halila darbam diplomātiskajā dienestā pievienojusies 2002.gadā. Vēstniece rezidē Sofijā, Bulgārijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719502867696
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā