I.Mūrniece atzinīgi novērtē aktīvo Latvijas un Šveices parlamentāro sadarbību

(05.07.2021.)
VideoGalerie

Latviju un Šveici vieno cieša un ilgstoša sadarbība, un šogad mēs kopā atzīmējam Latvijas un Šveices diplomātisko attiecību simtgadi. Esmu gandarīta par aktīvo Latvijas un Šveices parlamentāriešu sadarbību gan divpusēji, gan starptautiskajās organizācijās, pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, pirmdien, 5.jūlijā, parlamentā tiekoties ar Šveices Konfederācijas Federālās Padomes viceprezidentu, Federālā Ārlietu departamenta vadītāju Ignacio Kasisu (Ignazio Cassis).

I.Kasiss uzsvēra Latvijas bagāto un sarežģīto vēsturi, paužot apbrīnu par mūsu valsts sasniegto 30 gadu laikā pēc neatkarības atjaunošanas. Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka par spīti okupācijas varu radītajiem postījumiem esam spējuši saglabāt savu mantojumu un Satversmi. Tagad esam Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts un tas mums rada drošības sajūtu, pauda I.Mūrniece.

Pārrunājot situāciju Ukrainā un drošības politikas jautājumus, I.Mūrniece uzsvēra, ka Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu tās reformu ceļā. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja pauda pārliecību, ka Krimas platforma ir vērtīgs instruments Krimas deokupācijas jautājuma uzturēšanai starptautiskajā dienaskārtībā.

Spriežot par Latvijas un Šveices sadarbību, Saeimas priekšsēdētāja īpaši akcentēja projektus, kas īstenoti ar Šveices finanšu instrumenta atbalstu iepriekšējos gados, un pauda Latvijas ieinteresētību šo sadarbību turpināt.

Pusēm pārrunājot aktuālos jautājumus saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu un parlamenta darba organizāciju šajā laikā, I.Mūrniece pastāstīja par e-Saeimas platformas darbību, kas nodrošina parlamenta darbu attālināti.

Sarunā ar I.Kasisu piedalījās arī Saeimas priekšsēdētājas biedre un deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Šveices parlamentu vadītāja Inese Lībiņa-Egnere.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719499462964
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā