Dagmāra Beitnere-Le Galla Jaunzēlandes vēstniecei: esam līdzīgi domājošas valstis ar plašām sadarbības iespējām

(22.06.2021.)
VideoGalerie

Latvija un Jaunzēlande ir izmēra ziņā salīdzinoši nelielas, līdzīgi domājošas valstis ar kopīgām kultūras iezīmēm un sadarbības vēsturi. Mums ir jāturpina attīstīt politisko un ekonomisko dialogu, otrdien, 22.jūnijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, parlamentā atvadu vizītē tiekoties ar Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Mēriju Patrīciju Tērstoni (Mary Patricia Thurston).

Spriežot par valstu politiskajām attiecībām, Saeimas priekšsēdētājas biedre sacīja, ka parlamentārā sadarbība ir pamats aktīvam dialogam daudzās jomās, tostarp tirdzniecībā. Puses uzsvēra sieviešu lomu diplomātijā un rosināja stiprināt tieši sieviešu savstarpējo sadarbību. Kā atzīmēja vēstniece, Jaunzēlande bija pirmā valsts, kas sievietēm piešķīra vienlīdzīgas balsstiesības ar vīriešiem.

Puses pārrunāja arī pērn Saeimas atbalstīto ieceri atvērt Latvijas vēstniecību Austrālijā. Plānots, ka Latvijas vēstnieks Austrālijā mūsu valsti pārstāvēs arī Jaunzēlandē. Vēstniecības atvēršana šajā reģionā ir īpaši nozīmīga, lai stiprinātu saikni ar tur mītošajiem tautiešiem, akcentēja D.Beitnere-Le Galla.

Puses bija vienisprātis par nepieciešamību veicināt cilvēku savstarpējos kontaktus, kam varētu palīdzēt arī darba brīvdienu vīzu režīms.

Pārspriežot abu valstu kopīgās kultūras iezīmes, vēstniece kā spilgtāko notikumu savas četrus gadus ilgās kadences laikā atzīmēja dziesmu un deju svētkus, savukārt D.Beitnere-Le Galla izcēla haku - tradicionālo maoru stājas deju.

D.Beitnere-Le Galla pateicās vēstniecei par darbu divpusējo attiecību stiprināšanā un akcentēja, ka M.P.Tērstones kadence noslēdzas laikā, kad atzīmējam abu valstu diplomātisko attiecību 30.gadadienu.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719495920365
Izmantošanas noteikumi: http://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā