Inese Lībiņa-Egnere aicina Taizemes vēstnieci paplašināt ekonomisko dialogu

(09.06.2021.)
Galerie

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere trešdien, 9.jūnijā, attālinātā sarunā ar jauno Taizemes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Kančanu Pataračoki (Kanchana Patarachoke) aicināja meklēt iespējas, kā paplašināt abu valstu ekonomisko dialogu.

Saeimas priekšsēdētājas biedre īpaši akcentēja strauji augošo informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozari, tostarp sadarbības potenciālu saistībā ar 5G tehnoloģijām un mašīntulkošanas rīkiem.

Tāpat I.Lībiņa-Egnere rosināja Taizemi apsvērt Latvijas konteineru vilcienu maršrutu piedāvātās iespējas. “Mēs aicinām uzņēmējus izmantot mūsu transporta un loģistikas sistēmu uzņēmējdarbības attīstībai Ziemeļeiropā, Eiropas Savienībā un Eirāzijas reģionā,” pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre, atzinīgi vērtējot arī investīcijas Latvijas ostās un speciālajās ekonomiskajās zonās.

Pārrunājot valstu parlamentāro sadarbību, I.Lībiņa-Egnere atgādināja, ka šogad atzīmējam 100.gadadienu, kopš Taizeme atzina Latviju de iure, savukārt nākamgad apritēs 30 gadi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas. Puses bija vienisprātis, ka šīs gadadienas mums dod iespēju aktivizēt politisko dialogu parlamentu starpā, kā arī rosināt valstu savstarpēju atpazīstamību, tostarp veicinot tūrismu, tiklīdz tas būs iespējams. 

I.Lībiņa-Egnere pauda cerību, ka drīzumā tiks akreditēts mūsu pirmais nerezidējošais vēstnieks Taizemē un tas būs vēl viens solis tuvāk ciešākai abu valstu sadarbībai.

Vēstniece atzīmēja, ka par vienu no prioritātēm savas kadences laikā ir izvirzījusi abu valstu studentu apmaiņas veicināšanu.

K.Pataračoke rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde