Dagmāra Beitnere-Le Galla aicina Indijas vēstnieku stiprināt sadarbību zinātnē

(31.05.2021.)
Galerie

Mūsu valstīm ir svarīgi mācīties vienai no otras pieredzes un stiprināt sadarbību zinātnē, tostarp veicināt sadarbību starp abu valstu zinātniekiem, it īpaši moderno tehnoloģiju jomā, pirmdien, 31.maijā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, attālināti tiekoties ar jauno Indijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tanmaju Lalu (Tanmaya Lal).

D.Beitnere-Le Galla atzinīgi vērtēja Indijas sasniegto sociālās vienlīdzības jomā, kā arī uzsvēra lielo progresu informācijas tehnoloģiju sektorā, kas nākotnē var kalpot par mūsu sadarbības pamatu. Saeimas priekšsēdētājas biedre kā potenciālas jomas ciešākai sadarbībai izcēla arī ekonomiku, transportu un izglītību, kā arī rosināja Indiju kopā ar pārējām Baltijas valstīm sadarboties kosmosa izpētes tehnoloģiju jomā.

Arī vēstnieks aicināja padziļināt Latvijas un Indijas sadarbību, īpaši uzsverot nepieciešamību strādāt pie tīrāku tehnoloģiju izstrādes. Savukārt Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja nepieciešamību risināt ar ekoloģiju, dabas aizsardzību un nabadzības izskaušanu saistītus jautājumus.

Vēstnieks akcentēja, ka šogad atzīmējam diplomātisko attiecību 30.gadadienu, un pauda gandarījumu, ka Latvijas un Indijas attiecības attīstās arvien ciešākas. Tāpat T.Lals uzsvēra, ka mūsu dziļās vēsturiskās un garīgās saites iedrošina uz sadarbību gan divpusēji, gan daudzpusēji, jo mūsdienās valstis vairs nevar strādāt vienatnē.

Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja, ka Latvijas parlamentā darbojas deputātu grupa sadarbībai ar Indijas parlamentu, kā arī pauda cerību, ka Indijas parlamentā varētu izveidot sadarbības grupu ar Baltijas valstīm. “Parlamentārās sadarbības grupu ietvaros varam stiprināt arī tās kultūras saites, kas mūsu valstīm ir bijušas vēsturiski,” sacīja D.Beitnere-Le Galla, uzsverot Indijas dziļo un seno kultūru, kas ir nozīmīga visai civilizācijai.

Vēstnieks pateicās Latvijai par solidaritāti un atbalstu Indijai Covid-19 krīzes pārvarēšanas ceļā.

Indijas vēstnieks T.Lals rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719307078828
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī