Ināra Mūrniece jaunajam Igaunijas spīkeram: dialogs starp mūsu valstīm ir ciešs un aktīvs pat pandēmijas laikā

(19.03.2021.)
Galerie

“Sadarbība un dialogs starp mūsu valstīm ir ciešs un aktīvs pat pandēmijas laikā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, piektdien, 19.martā, attālināti tiekoties un sveicot jauno Igaunijas Republikas parlamenta priekšsēdētāju Jiri Ratasu (Jüri Ratas), kurš amatā ievēlēts vakar.

Igauņi un latvieši ir tuvi draugi un partneri, mums ir kopīgas vērtības un intereses, akcentēja I.Mūrniece, atzinīgi vērtējot izcilos divpusējos kontaktus, tostarp starp parlamentiem, kā arī sadarbību Eiropas Savienības un NATO līmenī.

Spriežot par Covid-19 pandēmijas nestajiem izaicinājumiem, Saeimas priekšsēdētāja vēlreiz apliecināja Latvijas gatavību palīdzēt Igaunijai. “Situācija ir satraucoša. Mēs esam gatavi sniegt palīdzību un nepieciešamības gadījumā uzņemt slimnīcās Covid-19 pacientus no Igaunijas,” norādīja I.Mūrniece.

Abu parlamentu priekšsēdētāji pārrunāja arī jautājumus par ātrgaitas dzelzceļa projektu “Rail Baltica”, kā arī Baltijas elektrotīklu sinhronizāciju. I.Mūrniece izcēla Baltijas Asamblejas aktīvo lomu reģionālajā sadarbībā un mūsu galveno infrastruktūras projektu attīstībā, uzsverot, ka sadarbība šajā formātā ir pragmatiska un tās veiksmes atslēga balstīta kopīgās vērtībās.

I.Mūrniece un J.Ratass bija vienisprātis, ka jāturpina ciešie kontakti starp Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu priekšsēdētājiem, lai īstenotu mūsu reģionam būtiskus projektus.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718707827372
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā