Ināra Mūrniece Zviedrijas vēstniecei: atzinīgi novērtējam ciešo Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentāro dialogu

(28.09.2020.)
VideoGalerie

Atzinīgi novērtējam ciešo Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentāro dialogu, pirmdien, 28.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Zviedrijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Kārinu Hēglundi (Karin Höglund), kura parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Pārrunājot abu valstu sadarbību parlamentārā līmenī, I.Mūrniece izcēla Zviedrijas parlamenta priekšsēdētāja Andreasa Norlēna (Andreas Norlén) viesošanos Saeimā pirms gada, kā arī regulāro Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju dialogu, kas COVID-19 pandēmijas laikā notiek attālināti.

Arī vēstniece pauda atzinību par līdzšinējo Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbību un aicināja izmantot katru iespēju, lai to padziļinātu, uzsverot, ka esam viens ar otru cieši saistīti. Saeimas priekšsēdētāja kā labu platformu vēl aktīvākai sadarbībai atzīmēja deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar Zviedrijas parlamentu.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Zviedrijas-Latvijas sadarbības fonda darbību, apstiprinot pirmos projektus, kā arī izcēla Zviedrijas atbalstu Rīgas Juridiskās augstskolas Intensīvai programmai Eiropas tiesībās un ekonomikā, atzinīgi novērtējot tās ieguldījumu Austrumu partnerības valstu jauno profesionāļu izglītošanā.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāta Zviedrijas gatavošanās prezidentūrai Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO) 2021.gadā, pievēršot lielu uzmanību EDSO teritorijā esošo konfliktu risināšanai.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157716157607111
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt