Parlamentā svinīgi atver Saeimai veltītu Satversmes komentāru izdevumu

(08.09.2020.)
VideoGalerie

Saeimas namā otrdien, 8.septembrī, daļēji attālinātā pasākumā svinīgi atvēra izdevumu “Latvijas Republikas Satversmes komentāri. II nodaļa “Saeima””. 

Šo Saeimu no pirmā Saeimas sasaukuma šķir liela laika robežšķirtne un pavisam citas dzīves reālijas. Tā ir gandrīz simtgade. Taču, kad atrodam labu, racionālu interpretāciju Satversmes pantiem, tad saprotam, ka Satversme ir dzīva un varam to piepildīt ar mūsdienām atbilstošu saturu, pamatlikumu negrozot, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pasākuma atklāšanā.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka ikdienas darbā bez Satversmes interpretācijas nav iespējams iztikt, taču uzsvēra, ka tas ir jādara, ieklausoties tiesību zinātnes lietpratēju viedoklī un ļoti cienot pašu konstitūciju, kā arī paturot prātā, ka katra interpretācija rada precedentu.

Saeimas priekšsēdētāja pauda pateicību Satversmes komentāru autoriem par paveikto, īpaši uzsverot Satversmes komentāru zinātniskā projekta vadītāja Ringolda Baloža ieguldījumu.

Klātesošos pasākuma atklāšanā uzrunāja arī Valsts prezidents Egils Levits un R.Balodis.

Uz pasākumu bija aicināti līdzšinējie parlamenta priekšsēdētāji, Saeimas Prezidija locekļi, izdevuma zinātniskā redkolēģija un autori.

Satversmes komentāri ir zinātnisks skaidrojums par Satversmi, tās nodaļām un pantiem. Kopā Latvijas Republikas oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” Grāmatu apgādā izdoti seši Satversmes komentāru sējumi.

Izdevuma “Latvijas Republikas Satversmes komentāri. II nodaļa “Saeima”” autoru kolektīvu veido 34 zinātnieki, lietpratēji, mācībspēki un juristi. Šī ir Satversmes komentāru noslēdzošā daļa no Satversmes zinātnisko komentāru projekta, un tā ir astotā – pēdējā – komentētā Satversmes nodaļa. Satversmes komentāri izdoti Latvijas Republikas oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” Grāmatu apgādā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157715888457238
Izmantošanas noteikumi: http://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt