Saeima rītdien lems par Jēkaba Straumes iecelšanu KNAB priekšnieka amatā

(14.06.2017.)

Saeima ceturtdien, 15.jūnijā, lems par Jēkaba Straumes iecelšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatā. Attiecīgu lēmuma projektu iekļaut sēdes darba kārtībā lūgusi Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija. 

Galīgajā lasījumā Saeima rīt lems par grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz ierobežot iespēju dzīvniekus izmantot atrakcijās un cirkos. 

Vēl galīgajā lasījumā rītdien plānots lemt par Būvniecības likuma grozījumiem, kas paredz pasākumus efektīvākam būvniecības procesam, tostarp atvieglot prasības būvniecības ieceres grozīšanai un pilnveidot regulējumu atkāpēm no būvniecības tehniskajām prasībām. 

Savukārt, lai būtu iespējams ieviest aizgādnības informatīvo sistēmu, rītdien galīgajā lasījumā plānots skatīt Bāriņtiesu likuma grozījumus. Likuma izmaiņas nodrošinās iespēju kompetentajām institūcijām elektroniski piekļūt informācijai par bāriņtiesu aizgādnības lietām un datiem, kas nepieciešams aizgādnībā esošo personu tiesību aizsardzības jomā. 

Tāpat galīgajā lasījumā deputāti skatīs grozījumus Autopārvadājumu likumā, kas noteiks elektronisku autopārvadājumu kontroles rezultātā iegūtās informācijas apriti. Datu bāzes izveide ļaus nodrošināt efektīvāku autopārvadātāju pārbaudi, tostarp operatīvu datu apmaiņu par citu resoru veiktajiem kontroles pasākumiem. 

Trešajā lasījumā tāpat plānots izskatīt grozījumus Komerclikumā, kas paredz uzņēmumiem, kuri nebūs sasniedzami juridiskajā adresē, piemērot vienkāršoto likvidāciju. 

Rītdien Saeima lems arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū Meža likuma grozījumi, kas paredz iespēju pašvaldībām iegūt īpašumā valsts meža zemi industriālā parka, speciālās ekonomiskās zonas un citu objektu izveidei, un grozījumi valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas likumā, kas paredz atteikties no līdzšinējā lieguma valsts amatpersonām savu amatu savienot ar darbu konsultatīvajās padomēs, darba grupās, komisijās. 

Vēl komisijām plānots nodot grozījumus nodokļu un nodevu likumā. Izmaiņas rosinātas, lai uzlabotu situāciju nodokļu nomaksā par nodarbinātajiem, novērstu nekorekta darba laika uzskaiti un uzlabotu saimnieciskās darbības izsekojamību būvniecības jomā. 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija lūgusi darba kārtībā iekļaut grozījumus Vispārējās izglītības likumā, kas paredz deleģējumu Ministru kabinetam noteikt minimālo skolēnu skaitu klasē. 

Saeimas 15.jūnija sēdes darba kārtībā ir 29 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde