Saeimas priekšsēdētāja atklās rakstu krājumu par tiesiskās drošības un paļāvības principiem

(31.05.2017.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 1.jūnijā, piedalīsies rakstu krājuma „Vispārējie tiesību principi: tiesiskā drošība un tiesiskā paļāvība” atklāšanas pasākumā Latvijas Universitātē.

Rakstu krājumu, kas veltīts tiesiskās drošības un paļāvības principu kā tiesiskas un demokrātiskas valsts tiesību sistēmas sastāvdaļas analīzes Latvijas un starptautisko tiesību kontekstā, izdod „Tiesu namu aģentūra”. Izdevumā iekļautos zinātniskos rakstus veidojis 19 autoru kolektīvs profesora, Tiesību zinātņu pētniecības institūta vadītāja un Saeimas deputāta Ringolda Baloža vadībā, viņš ir arī šīs grāmatas idejas autors.

Izdevuma mērķis ir veicināt vienotu un konsekventu izpratni par tiesiskās drošības un paļāvības principiem, kā arī sekmēt pareizu to lietojumu. Grāmata veidota, balstoties uz 2016.gada janvārī notikušo konferenci „Valsts konsekvence tiesiskās paļāvības un tiesiskās drošības principu ievērošanā”, kurā aplūkota faktiskā situācija par šo principu izpratni un ievērošanu iestādēs un tiesās, kā arī sniegti priekšlikumi tālākai attīstībai.

Rakstu krājuma „Vispārējie tiesību principi: tiesiskā drošība un tiesiskā paļāvība” atklāšana notiks ceturtdien, 1.jūnijā, pulksten 15.00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā, Rīgā, Raiņa bulvārī 19.


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde