O.Ē.Kalniņš un L.Čigāne Izraēlā aicina uz ciešāku sadarbību starp Saeimas un Kneseta nozaru komisijām

(25.05.2017.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, vizītē uzturoties Izraēlas Valstī, aicināja uz ciešāku sadarbību starp Saeimas un Kneseta nozaru komisijām. Lai tiktos ar Izraēlas amatpersonām, Latvijas parlamenta Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas delegācija no 21. līdz 25.maijam vizītē uzturējās šajā valstī.

Vizītē Latvijas parlamentu pārstāvēja arī Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols, komisijas sekretārs Sergejs Potapkins un komisijas deputāts Artis Rasmanis.

Sarunās O.Ē.Kalniņš Latvijas un Izraēlas divpusējās attiecības raksturoja kā labas, arī kontakti starp abu valstu iedzīvotājiem kļūst aktīvāki. Būtisks impulss abu valstu attiecībās būs nākamgad gaidāmā Latvijas Valsts prezidenta vizīte Izraēlā, uzsvēra Ārlietu komisijas vadītājs, paužot cerību, ka vizītē Latvijā ieradīsies Kneseta spīkers.

Tiekoties ar Izraēlas amatpersonām, O.Ē.Kalniņš akcentēja Izraēlas un Eiropas Savienības sadarbības nozīmi, īpaši tādās jomās kā kiberdrošība un cīņa pret terorismu. Izraēlai un Eiropas Savienībai ir potenciāls attīstīt sadarbību arī izglītības, pētniecības un tehnoloģiju jomās.

Vizītē viena no būtiskākajām sarunu tēmām bija reģionālā drošība un Izraēlas nozīmīgā loma reģionā migrācijas jautājumu risināšanā, norāda Ārlietu komisijas vadītājs.

O.Ē.Kalniņš un L.Čigāne uzaicināja Kneseta Ārlietu un aizsardzības komisijas deputātus vizītē apmeklēt Latviju.

Vizītes ietvaros Saeimas deputāti tikās ar Izraēlas parlamenta – Kneseta – deputātiem, tostarp Ārlietu un aizsardzības komisijas pārstāvjiem, kā arī Ārlietu ministrijas un Nacionālās padomes pārstāvjiem. Tāpat Latvijas parlamenta delegācija tikās ar Eiropas Savienības vēstnieku Izraēlā, Latvijas goda konsuliem Izraēlā un Latvijas un Igaunijas ebreju asociācijas pārstāvjiem, kā arī apmeklēja Latvijas vēstniecību un tikās ar Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Elitu Gaveli.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt