Saeima KNAB vadītājam nosaka tiesības uz izdienas pensiju

(11.05.2017.)

Saeima ceturtdien, 11.maijā, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā, nosakot biroja vadītājam tiesības uz izdienas pensiju. 

Saskaņā ar izmaiņām tiesības uz izdienas pensiju būs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam, kurš sasniedzis 50 gadu vecumu un kura izdienas stāžs ir ne mazāks par 20 gadiem, no kuriem ne mazāk kā pēdējie pieci gadi nostrādāti biroja vadītāja amatā. 

Speciāls izdienas pensiju regulējums KNAB vadītājam nepieciešams, lai pilnveidotu tiesisko mehānismu biroja priekšnieka amata kandidātu atlasei un darbības nodrošināšanai, teikts grozījumu anotācijā. 

Iepriekš Saeima šī gada februārī pieņēma likuma grozījumus, atsakoties no prasības par trīs gadu pieredzi vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā KNAB priekšnieka amata pretendentiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt