Latvijā oficiālā vizītē ieradīsies Ķīnas parlamenta spīkers

(11.04.2017.)

Oficiālā vizītē Latvijā no 12. līdz 14.aprīlim uzturēsies Visķīnas Tautas kongresa priekšsēdētājs Džans Dedzjans (Zhang Dejiang). Ķīnas parlamenta spīkers un viņa vadītā delegācija tiksies ar Latvijas parlamenta priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, lai pārrunātu abu valstu sadarbību un aktuālos starptautiskos jautājumus.

Vizītes ieskaņā 12.aprīlī paredzēta Visķīnas Tautas kongresa priekšsēdētāja oficiālā sagaidīšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa. Pēc tam Ķīnas parlamenta spīkers dosies uz Saeimas namu, kur tiksies ar I.Mūrnieci. Savukārt pēc tikšanās Džans Dedzjans un I.Mūrniece parakstīs abu valstu parlamentu saprašanās memorandu.

Viesojoties Latvijā, Ķīnas parlamenta spīkers tiksies arī ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Ministru prezidentu Māri Kučinski. Tāpat Džans Dedzjans tiksies ar Saeimas sekretāru Andreju Klementjevu, frakciju vadītājiem un deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu vadību.

Vizītes laikā Visķīnas Tautas kongresa priekšsēdētājs apskatīs arī Latvijas Nacionālo bibliotēku. Plānots, ka Ķīnas parlamenta spīkers bibliotēkai dāvās grāmatas, kas papildinās Gaismas pilī pieejamo grāmatu klāstu ķīniešu valodā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā