Saeimā diskutēs par kompetenču pieeju mācību saturā

(29.03.2017.)

Saeimas namā piektdien, 31.martā, notiks seminārs, kurā deputāti un eksperti diskutēs par iecerēto pāreju uz kompetenču pieeju mācību saturā.

„Jaunās izglītības sistēmas reformas centrā jābūt spēcīgai un kvalitatīvai izglītībai. Lai veiksmīgi ieviestu kompetenču pieeju mācību saturā, ir svarīgs dialogs ar visām iesaistītajām pusēm. Sabiedrībai ir būtiskas argumentētas diskusijas, lai saņemtu visu nepieciešamo informāciju un mazinātu jebkādus riskus, īstenojot izglītības satura reformu,” uzsver Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele, kura atklās semināru „Kā jēgpilni īstenot projektu „Kompetenču pieeja mācību saturā”?”.

Kompetenču pieeju praksē no akadēmiskās perspektīvas seminārā aplūkos Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes docente Ieva Margeviča-Grinberga, bet Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra „Re:Baltica” vadītāja un žurnāliste Inga Spriņģe klātesošos iepazīstinās ar pētījuma „Jaunā skola” rezultātiem.

Par vecāku organizāciju pieredzi pārmaiņu īstenošanas procesos Latvijas izglītībā stāstīs biedrības „Latvijas Vecāku forums” pārstāve Jana Simanovska. Savukārt jautājumam par izglītību, kas paver ceļu uz pasaules labākajām universitātēm, pievērsīsies 6.Jauniešu Saeimas titula Nākotnes politiķis ieguvējs un Minhenes Tehniskās universitātes students Valters Strods.

Semināra noslēgumā paredzēta paneļdiskusija par kompetenču pieejas sekmīgu izstrādi un īstenošanu. Tajā piedalīsies I.Viņķele, Valsts izglītības satura centra pārstāve Dace Namsone, kā arī Zane Oliņa no Valsts izglītības satura centra projekta „Kompetenču pieeja mācību saturā”. Tāpat paneļdiskusijā piedalīsies „Re:Baltica” vadītāja I.Spriņģe un Neatkarīgās izglītības biedrības pārstāvis Andris Priekulis.

Semināru „Kā jēgpilni īstenot projektu „Kompetenču pieeja mācību saturā”?” organizē Saeimas Izglītības komisija sadarbībā ar Neatkarīgās izglītības biedrību un biedrību „Līdere”.

Seminārs notiks piektdien, 31.martā, pulksten 13.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Rīgā, Jēkaba ielā 11. Tam tiešsaistē varēs sekot arī Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

 

Semināra programma


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde