Mūrniece: Latvijas Centrālās padomes darbība ir viens no stiprākajiem ķieģeļiem mūsu valsts pamatos

(17.03.2017.)

Latvijas Centrālās padomes idejas par valstiskumu, parlamentārismu, tās iedvesmotā pretošanās okupantiem un cīņa par neatkarības atjaunošanu ir viens no stiprākajiem ķieģeļiem, kas iemūrēts mūsu valsts pamatos.To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 17.martā, atklājot Latvijas Centrālajai padomei veltītu piemiņas plāksni Torņakalnā.

Plāksne atrodas pie Torņakalna Privātās vidusskolas, Rīgā, Torņakalna ielā 15. Šajā ēkā 1943.gada 13.augustā profesora Konstantīna Čakstes vadībā tika nodibināts nacionālās pretošanās kustības politiskais centrs – Latvijas Centrālā padome.

Saeimas priekšsēdētāja atgādināja, ka tolaik padomes mērķis bija ļoti konkrēts – apvienot patriotus cīņā par neatkarīgas un demokrātiskas Latvijas atjaunošanu, kā arī noraidot jebkura veida diktatūru.

“Latvijas Centrālā padome joprojām ir viens no spilgtākajiem latviešu nacionālās pretošanās kustības paraugiem un augstākajiem politiskajiem sasniegumiem. Šī padome bija vienots politiskās vadības centrs Latvijas okupācijas laikā no 1943. līdz pat 1951. gadam,” sacīja I.Mūrniece, vēlreiz akcentējot, ka šīs kustības ieguldījums bija nepārvērtējams.

“Būsim dedzīgi par savu valsti – mīlēsim, godāsim un aizstāvēsim to! Tā, kā to darīja Latvijas Centrālā padome,” runas noslēgumā uzsvēra I.Mūrniece.

Saeima šodien ar svinīgiem pasākumiem atzīmē Latvijas Centrālās padomes memoranda 73.gadadienu.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157681414453666 
Video: https://www.youtube.com/watch?v=AGq-_dHKnw0 
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas    

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā