Vērtēs iespēju atteikties no normālā pagarinātā darba regulējuma mediķiem

(06.03.2017.)

Situācija, kad medicīnas darbinieki par virsstundu darbu nesaņem dubultu samaksu, nav taisnīga un prasa steidzamu risinājumu. Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti otrdien, 7.martā, iztaujās Veselības ministrijas amatpersonas par progresu šī jautājuma risināšanā. 

“Veselības ministrijā jau ilgāku laiku strādājusi darba grupa, vērtējot iespējas ieviest normālu virsstundu apmaksu mediķiem. Vēlamies redzēt ierēdņu darba rezultātus un plānu, kā izbeigt šo netaisnīgo situāciju mediķu darba apmaksā,” norāda Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētāja Romualds Ražuks. 

Kā uzsver R.Ražuks, normālā pagarinātā darba regulējums kā kompromisa solis tika pieņemts krīzes laikā, lai ļautu mediķiem vairāk nopelnīt, strādājot ilgākas stundas vienā darba vietā. Tolaik bija skaidrs, ka papildu līdzekļu virsstundu apmaksai medicīnas iestādēm nebūs. Krīze jau vairākus gadus kā pārvarēta, krīzes laika risinājums joprojām spēkā, uzsver apakškomisijas vadītājs. 

Apakškomisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Veselības ministrijas, Tiesībsarga biroja un  Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības. 

Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 7.martā, plkst.13.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā. 

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī