Saeima galīgajā lasījumā lems par jaunu Publisko iepirkumu likumu

(14.12.2016.)

Saeima ceturtdien, 15.decembrī, galīgajā lasījumā lems par Publisko iepirkumu likumprojektu. Jaunais regulējums paredz virkni izmaiņu un jauninājumu, kā arī iepirkumu organizēšanā plānots ieviest Eiropas Savienības prasības. 

Trešajā lasījumā parlamenta sēdes darba kārtībā ir arī likumprojekts, kas nepieciešams, lai nodrošinātu SIA “Bulduru Dārzkopības vidusskola” turpmāko darbību un finansēšanu. 

Galīgajā lasījumā Saeima skatīs arī grozījumus Krimināllikumā. Tie paredz saukt pie kriminālatbildības personas, kas pārkāpušas aizliegumu dienēt ārvalsts bruņotajos spēkos, iekšējā karaspēkā, militārajā organizācijā vai drošības dienestā, policijā vai tieslietu institūcijā. 

Tāpat trešajā lasījumā rītdien deputāti vērtēs grozījumus Dabas resursu nodokļa likumā, kas cita starp paredz paaugstināt nodokļa likmi plastmasas iepirkumu maisiņiem. 

Vēl galīgajā lasījumā Saeima skatīs likumprojektu, lai varētu pārņemt Revīzijas direktīvas prasības un ieviest OECD rekomendācijas revīzijas pakalpojumu sniegšanas jomā. 

Otrajam lasījumam sagatavoti grozījumi Imigrācijas likumā, kas cita starpā paredz atvieglot ieceļošanas nosacījumus augsti kvalificētiem speciālistiem, kā arī nodarbinātajiem profesijās, kurās prognozēts būtisks darbaspēka trūkums. 

Saeima lems arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanai izskatīšanai komisijā. To vidū ir Sociālās uzņēmējdarbības likuma projekts, kura mērķis ir veicināt sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanu un sekmēt sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju grupu nodarbinātību, radot labvēlīgu sociālās uzņēmējdarbības vidi. 

Vairākas komisijas ir rosinājušas Saeimu papildināt rītdienas sēdes darba kārtību. Budžeta komisija aicinājusi izskatīt grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz mikrouzņēmumu nodokļa likmi no nākama gada noteikt 15 procentu apmērā no apgrozījuma. Savukārt, lai atteiktos no minimālo sociālo apdrošināšanas iemaksu veikšanas, Sociālo un darba lietu komisija aicina izskatīt grozījumus valsts sociālās apdrošināšanas likumā

Tāpat arī Izglītības, kultūras un zinātnes komisija aicinās Saeimu rītdienas sēdes darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā iekļaut likumprojektu par Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonā norādīto vēsturisko parku, dārzu un kapsētu teritoriju aizsardzību. 

Saeimas 15.decembra sēdes darba kārtībā ir 26 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde