Deputāti gandarīti - Frontex atzinīgi vērtē Latvijas robežsardzes līdzdalību aģentūras darbā

(08.11.2016.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti nupat atgriezušies no vizītes Polijas galvaspilsētā Varšavā, kur iepazinās ar Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūras (Frontex) darbu.

“Lai arī Eiropas Savienībai šis ir trauksmains laiks, Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūras jaunās paplašinātās pilnvaras rāda, ka dalībvalstis ir spējušas operatīvi vienoties, lai panāktu efektīvus migrācijas krīzes risinājumus,” gandarījumu pauž Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Frontex apmeklējuma laikā deputāti tikās ar aģentūras izpilddirektoru Fabrisu Ležeri (Fabrice Leggeri) un diskutēja ar aģentūras struktūrvienību vadītājiem par nesen paplašinātajām aģentūras pilnvarām. Deputāti apmeklēja arī aģentūras Situāciju centra operāciju zāli. Sarunā Frontex pārstāvji augstu novērtēja Latvijas iesaistīšanos aģentūras darbā tehniskā, aparatūras nodrošināšanas, ekspertu iesaistes un mācību ziņā. Viņi uzsvēra, ka šādā veidā Latvija rāda savu solidaritāti Eiropas Savienības kopīgo jautājumu risināšanā.

Vizītes laikā Saeimas delegācija tikās ar Polijas parlamenta Sejma Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Izabelu Klocu (Izabela Kloc) un komisijas deputātiem. Deputāti apsprieda reģionālās un divpusējās sadarbības iespējas. I.Kloca pieņēma Saeimas Aizsardzības, Iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Ainara Latkovska ielūgumu apmeklēt Latviju, lai redzētu, kā notiek mūsu valsts robežas labiekārtošanas darbi.

Vizītē Eiropas lietu komisiju pārstāvēja tās priekšsēdētāja Lolita Čigāne, priekšsēdētājas biedrs Armands Krauze un komisijas deputāts Rihards Kols. Savukārt Aizsardzības komisiju vizītē pārstāvēja tās priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, priekšsēdētāja biedrs Kārlis Seržants un komisijas deputāts Jānis Ruks.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt