Ilgtspējīgas attīstības komisija izbraukuma sēdē dosies uz Smilteni, Gulbeni un Viļaku

(04.11.2016.)

Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputāti pirmdien, 7.novembrī, izbraukuma sēdē dosies uz Smilteni, Gulbeni un Viļaku, lai iepazītos ar profesionālās izglītības un pieaugušo izglītības piedāvājumu, nodarbinātības veicināšanas pasākumiem un darbaspēka pieejamību un kvalitāti. 

“Viens no svarīgākajiem uzdevumiem šajā Saeimā un mūsu Ilgtspējīgas attīstības komisijā ir panākt izmaiņas domāšanā par izglītību un tās lomu tautsaimniecības attīstībā. Būtiski, lai tās zināšanas un prasmes, ko iegūst gan skolās, gan tehnikumos, gan tālāk jau pieaugušo izglītībā, atspoguļotu procesu, kas šobrīd notiek mūsu un pasaules ekonomikā kopumā. Diemžēl šobrīd ir radusies dīvaina situācija – uzņēmējiem trūkst darba roku, bet bezdarba līmenis, īpaši reģionos, ir salīdzinoši augsts, un tas tikai liecina, ka cilvēku kvalifikācija neatbilst darba devēju vajadzībām. Tas savukārt ir šķērslis straujākam tautsaimniecības ražīguma pieaugumam un lielākām algām,” pirms došanās uz Latgali pauž Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāja Laimdota Straujuma. 

Deputāti Smiltenē plānojuši apmeklēt Smiltenes profesionālās izglītības kompetences centru, kur tiksies ar skolas direktoru Andri Miezīti. 

Gulbenē deputātiem plānota tikšanās ar novada domes priekšsēdētāju Andri Apinīti, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūras filiāles apmeklējums. 

Ilgtspējīgas attīstības komisija arī viesosies Viļakas novada Škilbēnu pagasta zemnieku saimniecībā “Kotiņi”, kur plānota tikšanās ar novada domes priekšsēdētāju Sergeju Maksimovu un saimniecības vadītāju Aldi Ločmeli.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā