Saeimas namā atklās fotoizstādi “Turpināt dzīvot… skaisti”

(05.10.2016.)

Saeimā ceturtdien, 6.oktobrī, atklās fotogrāfiju izstādi “Turpināt dzīvot… skaisti”, kas stāsta par sievietēm, kuras uzvarējušas krūts vēzi. Izstādes mērķis - kliedēt aizspriedumus par vēzi kā neārstējamu slimību. 

Fotoizstādi atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, klātesošos uzrunās arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un šī projekta iniciatore Una Liberte. 

Izstādi organizē Saeimas Sociālo un darba lietu komisija, un to Saeimas namā atklās krūts veselības veicināšanas mēneša ietvaros, tādējādi pievēršot uzmanību sociāli jūtīgai tēmai – sievietes krūts veselībai. Izstādes iniciatori atzīmē, ka krūts vēzis patlaban Latvijā ir biežākā onkoloģiskā saslimstība sieviešu vidū, turklāt vērojama tendence, ka pacientes kļūst arvien jaunākas. 

“Izstādē būs iedvesmojošas fotogrāfijas ar vienpadsmit drosmīgām sievietēm, kuras nežēlīgā cīņā uzvarējušas ļauno slimību. Mūsu uzdevums ir uzmundrināt un iedrošināt sievietes laikus doties pie ārsta un nebaidīties, jo saslimšana ir laicīga un pārciešama, bet pāri visam – sievietes sūtība,” pirms izstādes atklāšanas pauž Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja A.Barča. 

Fotoizstādē būs iekļauti fotogrāfa Andra Sīmaņa, projekta mākslinieciskā vadītāja Ojāra Griķa un projekta idejas autores, fotostudijas “Aspazija” vadītājas U.Libertes darbi, kura pati savulaik piedzīvojusi krūts vēža slimnieces emocijas.   

Izstāde “Turpināt dzīvot… skaisti” iepriekš bija apskatāma vairākās vietās Latvijā, un Saeimas nama Lielajā vestibilā to atklās ceturtdien, 6.oktobrī, pulksten 10.35.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Piektdien, 29.martā