Saeima Atvērto durvju dienā aicina piedalīties ekspozīcijas #EsEsmuLatvija veidošanā

(14.09.2016.)

Par godu gaidāmajai Latvijas simtgadei Saeima šī gada Atvērto durvju dienā, 30.septembrī, aicina interaktīvā ekspozīcijā #EsEsmuLatvija iejusties valsts nākotnes veidotāju tēlā un ieskandināt simtgades svētkus.

Atvērto durvju dienā Saeimā jaunieši aicināti apzināties sevi ne vien kā savas, bet arī visas Latvijas nākotnes veidotājus, izvirzot mērķus arī valsts nākamajiem simts gadiem. Ekspozīcijā #EsEsmuLatvija viesi varēs kļūt par līdzdalībniekiem Latvijas valsts simtgades gaidīšanas svētkos, lai 2018.gada 18.novembris kļūtu par īpašu notikumu ikvienam Latvijas iedzīvotājam.

Atvērto durvju diena Saeimā notiks jau devīto reizi, un šogad tā organizēta sadarbībā ar Latvijas Valsts simtgades Jauniešu rīcības komiteju un Latvijas Mākslas akadēmiju.

Pasākuma laikā Saeimas namā notiks ekspozīcijas #EsEsmuLatvija nākotnes daļas atklāšana, kurā ikvienam interaktīvā veidā būs iespēja iejusties valsts nākotnes veidotāju tēlā, kā arī uzņemt, izdrukāt un sociālajos tīklos dalīties ar savu nākotnes foto.

Tāpat Saeimas nama viesiem būs iespēja uz jebkuru vietu Latvijā saviem tuvajiem bez maksas nosūtīt īpaši šim pasākumam izgatavotu pastkarti.

#EsEsmuLatvija ir daļa no Latvijas Valsts simtgades Jauniešu rīcības komitejas veidotās mobilās ekspozīcijas, kas laikā no 2017.gada 4.maija līdz 2018.gada 18.novembrim apceļos Latvijas skolas, pilsētas svētkus un nozīmīgākos jauniešu auditorijai domātos festivālus, iesaistot jauniešus Latvijas valsts simtgades sagaidīšanā, vienlaicīgi veicinot izpratni par Latvijas valsts izveidošanos, lepnumu par mūsdienu Latvijas sasniegumiem un apziņu par sevi kā Latvijas nākotnes veidotāju.

Turpinot informatīvi izglītojošos projektus jauniešiem, arī šajā dienā skolēni varēs iegūt informāciju par parlamenta realizētajiem projektiem jauniešiem, tostarp skolu programmu „Iepazīsti Saeimu” un projektu „Jauniešu Saeima”, kura dalībnieki – Jauniešu Saeimas deputāti - dalīsies ar savu pieredzi.

Kā katru gadu, arī šogad Atvērto durvju dienā parlamenta apmeklētāji varēs apskatīt Sēžu zāli, kurā katru ceturtdienu deputāti sanāk uz sēdēm, Sarkano zāli, Dzelteno zāli, Balsošanas zāli un Dāvanu zāli. Tāpat interesenti varēs ielūkoties reprezentācijas telpās, kuras ikdienas parlamenta ekskursiju laikā nav pieejamas.

30.septembrī Saeimas nams apmeklētājiem būs atvērts no pulksten 10.00 līdz 18.00, un interesenti aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli. Ņemot vērā, ka Saeimas ēkā vienlaikus var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš.

Interesenti aicināti pieteikties līdz šī gada 27.septembrim, nosūtot personas datus (vārdu, uzvārdu, personas kodu; grupām – arī atbildīgās kontaktpersonas tālruņa numuru) uz e-pastu pasakumi@saeima.lv. Papildu informācija pa tālruni 67087321.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt